Tjedna prognoza vremena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 studenoga, 2015 14:54

Tjedna prognoza vremena

Ciklone i fronte cijelog tjedna, a vjerojatno i duže, držat će se podalje od Jadrana

U studeni smo ušli sa stabilnim i natprosječno toplim vremenom. Noći su prohladne, osobito u Zagori, gdje se mjestimice javlja jutarnji mraz, no danju su temperature posvuda iznad prosjeka i u mnogim dijelovima Dalmacije prelaze toplih 20 stupnjeva.

Ciklone i fronte cijelog tjedna, a vjerojatno i duže, držat će se podalje od Jadrana, pa čak i okolnog područja. Zbog toga u novom tjednu neće biti oborina, danju će dominirati sunce, osim u predjelima gdje će se javljati magla, osobito u drugom dijelu tjedna. Zadržat će se toplije od prosjeka za dio godine.

Ponedjeljak donosi pretežno vedro vrijeme. Ujutro u nekim kotlinama zaobalja može biti magle. Ujutro će puhati slaba, samo ponegdje umjerena bura. Danju će oslabiti i prestati i na većem dijelu Jadrana okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od -1 do 5°C, uz obalu i na otocima od 7 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 22°C.

U utorak će se nastaviti stabilno, pretežno vedro vrijeme. Ujutro je u nekim kotlinama zaobalja može biti magle. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak koji će popodne mjestimice na moru Dalmacije biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 14°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 22°C.

Prvenstvo u jedrenju Primošten (17)

U srijedu pretežno sunčano. Ujutro će ponegdje u kotlinama zaobalja biti magle. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, na moru ponegdje i pojačan, navečer posvuda u slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 8°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Četvrtak će biti pretežno sunčan. Ujutro je ponegdje u zaobalju moguća magla. U većini predjela puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu Dalmacije danju slab jugozapadnjak, navečer na sjevernom Jadranu slaba do umjerena bura. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 8°C, uz obalu i na otocima od 9 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

U petak pretežno sunčano. Ujutro će u zaobalju mjestimice biti magle, a magla se može javiti i ponegdje na moru. Ujutro će puhati slaba, podno Velebita umjerena bura. Danju u većini predjela slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka slične onima u četvrtak ili neznatno više.

Pretežno vedro bit će tijekom subote. Ujutro će mjestimice biti magle. Puhat će slaba do umjerena bura i tramontana, ujutro podno Velebita i pojačana bura. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Stabilno će se zadržati i u nedjelju. Ujutro mjestimice magla. Ujutro i navečer slaba bura, danju slab vjetar s jugozapada. Zadržat će se natprosječno toplo.

Izvor:Dalmacijanews.hr/RadePopadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 studenoga, 2015 14:54