Top 10 stvari koje šokiraju turiste u Lijepoj našoj

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 veljače, 2018 06:57

Top 10 stvari koje šokiraju turiste u Lijepoj našoj

  1. Svjetski poznati bloger za putovanja Mark Wolters koji ima i vrlo popularan YouTube video kanal, pobrojao je deset stvari koje šokiraju turiste koji posjete Hrvatsku. Prva točka se sigurno ne odnosi na Primošten ali s dosta drugih stvari se slažemo!

Obraćajući se potencijalnim posjetiteljima Lijepe naše, svjetski poznati travel bloger Mark Wolters napravio je top 10 ljestvicu stvari koje šokiraju turiste u Hrvatskoj. Evo i o kojim šokantnim stvarima je riječ, kad su u pitanju turisti i njihov kut gledanja:

1. Plaže nisu ugodne za hodanje ili ulazak u vodu, odnosno, nisu od finog pijeska pa se turistima preporučuje da imaju obuću za kupanje prilikom dolaska na plažu i ulaska u vodu.

2. Dubrovnik, kao najpopularniju hrvatsku destinaciju, gotovo je nemoguće razgledati između 9 sati ujutro i 17 sati popodne, zbog tursita s kruzera, koji doslovce zatrpaju staru jezgru. Nakon 17, 18 sati popodne, ostali turisti mogu razgledati i uživati u tom dijelu grada relativno u mru.

3. Woltersu je zapanjujuć i broj malih uskih uličica u dalmatinskim gradovima, ponajviše Dubrovniku i Splitu, koje često spominje.

4. Wolters spominje povijest i arhitekturu, kao šokantan detalj, od Istre pa sve do krajnjeg juga. Navodi posebice Pulu i njezin koloseum. Za Istru i Dalmaciju kaže da fascinira rimskim i mletačkim utjecajem u arhitekturi, dok kod kontinentalne Hrvatske ističe habsburški utjecaj u arhitekturi.

5. Velike vrućine i jako sunce tijekom ljetnih mjeseci. Wolters preporuča izbjegavanje srpnja i kolovoza, jer su to turistima najkrcatiji ljetni mjeseci.

6. Hrvatski ponos, odnosno koliko su Hrvati ponosni svojim porijeklom i lokalnom sredinom te koliko često o tome pričaju.

7. Kao šokantnu činjenicu Wolters navodi odličnu turističku infrastrukturu u Hrvatskoj.

8. Puno Hrvata zna engleski.

9. Količina prirodnih ljepota u Hrvatskoj.

10. Konačna šokantna stvar za turiste u Hrvatskoj, prema Woltersu, jest koliko je Hrvatska jeftina za normalne turiste, normalnih džepova.

Text: Dnevnik.hr

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 veljače, 2018 06:57