TOPLINSKI VAL JE STIGAO – Budite na oprezu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 srpnja, 2015 10:15

TOPLINSKI VAL JE STIGAO – Budite na oprezu

Slijedi nam još nekoliko dana nesnosnih vrućina, stoga se pripremite na još jedan toplinski val čije je širenje već započelo.

Kako navodi Državni hidrometeorološki zavod tijekom današnjeg dana bit će pretežno sunčano i vruće, mjestimice i vrlo vruće. Vjetar uglavnom slab, na moru poslijepodne ponegdje umjeren zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka u većini krajeva od 33 do 38 °C.

Meteoalarm ukazuje na crvena i narančasta upozorenja za cijelu Hrvatsku, posebice na području zapadnog i sjeverozapadnog djela zemlje. Na karti za srijedu – crvena je gotovo cijela Hrvatska.

A DHMZ upozorava na vrlo vruće vrijeme! Tek potkraja dana sa sjeverozapada će doći prolazno naoblačenje s pljuskovima i grmljavinom uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti. Na Jadranu će zapuhati jugo.

U četvrtak se predviđa postupno razvedravanje i zahlađenje, pa bi temperature mogle biti niže i do 10 stupnjeva, što će pratiti ugodan osjećaj svježine.

Vrlo visoke temperature zraka uzrokovat će nepovoljan utjecaj na ljude u cijeloj zemlji. Preporuča se primjerena zaštita, uzimanje dovoljno tekućine i izbjegavanje napora na otvorenom u najtoplije doba dana, na što se osobito upozorava kronične bolesnike i starije osobe.Također se upozorava na potrebu zaštite od jakog UV zračenja.

Toplinski udari mogu djelovati na zdravlje stanovnika u cijeloj zemlji, stoga budite oprezni – javlja Dnevnik.hr

plaža primošten plaža primošten

Foto:Luigi Shkreli ©

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 srpnja, 2015 10:15