TV France 5 – Pet razloga za posjet Šibeniku

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 studenoga, 2017 11:58

TV France 5 – Pet razloga za posjet Šibeniku

Rezultat posjeta našem gradu je reportaža ‘5 razloga za posjet Šibeniku’ koja je emitirana na nacionalnoj francuskoj televiziji u emisiji La Quotidienne koja ostvaruje prosječnu gledanost od 300 tisuća gledatelja, a reportaža je objavljena i na Youtubeu.

Kao pet razloga za posjetiti Šibenik i Hrvatsku Francuzi su izdvojili katedralu sv. Jakova, zaštićeno UNESCO dobro, primoštenske vinograde u kamenu, paprenjak kao tradicionalnu hrvatsku slasticu koja se jede diljem zemlje iako nema baš neke veze sa Šibenikom. Kao dva top razloga za posjet gradu izdvojili su vožnju po kanalu do tvrđave sv. Nikole i otočića Ljuljevca i naravno Nacionalni park Krka.

Iz Hrvatske turističke zajednice doznajemo da je tijekom 2017. godine s francuskog tržišta realizirano 16 studijskih putovanja francuskih novinara s ciljem objave članaka i reportaža o turističkoj ponudi Hrvatske.

U HTZ-u smatraju da upravo u tome leži ostvareni rezultat po kojemu je u prvih deset mjeseci na nacionalnoj razini ostvareno više od 540 tisuća dolazaka i više od 2 milijuna noćenja francuskih turista, što predstavlja porast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.

Kojih su pet razloga francuski novinari izdvojili za posjet Šibeniku, pogledajte u videu.

Izvor: Šibenik In

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 18 studenoga, 2017 11:58
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*