U dane vikenda očekuje nas novo zatopljenje

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 29 srpnja, 2016 10:17

U dane vikenda očekuje nas novo zatopljenje

Pred nama je posljednji srpanjski vikend. Zadnji dani donijeli su ljetne temperature zraka, ali su izostale velike vrućine. Primjerice, tijekom četvrtka najviše dnevne temperature zraka bile su na cijelom Jadranu od 28 do 33°C.

Dani pred nama bit će stabilni, ali se ipak očekuje postupan porast temperature zraka.

U petak će prevladavati vedro. Tek popodne lokalno u zaobalju može biti umjerenog razvoja naoblake. Noću tiho ili uz burin, a danju će zapuhati slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji će popodne na moru Dalmacije ponegdje prolazno biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 20 do 25°C. Najviše dnevne temperature zraka od 28 do 34°C.

lito primošten _18

Subota će biti pretežno vedra. Noću tiho ili uz burin, danju će puhati većinom slab maestral, a u drugom dijelu dana na zapadnoj obali Istre slabo jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 16 do 20°C, uz obalu i na otocima od 21 do 26°C. Najviše dnevne temperature zraka od 30 do 35°C.

lito primošten _19

Pretežno vedro bit će i tijekom nedjelje. Noću tiho ili burin, danju u Dalmaciji slab maestral, a na sjevernom Jadranu većinom slabo jugo koje će popodne ponegdje na otvorenom biti umjereno. Bit će vruće i vrlo vruće s najvišim dnevnim temperaturama od 30 do 36°C.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 29 srpnja, 2016 10:17