U ponedjeljak kreće škola, online svi osim nižih razreda i maturanata

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 siječnja, 2021 14:24

U ponedjeljak kreće škola, online svi osim nižih razreda i maturanata

MINISTAR obrazovanja Radovan Fuchs održao je konferenciju za medije na kojoj je objavio kako će se nastava održavati na početku drugog polugodišta.

U školama će nastavu pratiti učenici od 1. do 4. razreda i maturanti, ostali online

“Na Nacionalnom stožeru smo iskomunicirali ono za početak nastave. Generalni stav je da nastava za učenike do 4. razreda počinje licem u lice, dakle oni idu u školu, kao i učenici 4. razreda srednjih škola iz potreba bolje pripreme državne mature koja se na cijelom teritoriju Hrvatske provodi u isto vrijeme, kako ne bi bilo hendikepiranih u smislu stjecanja znanja”, rekao je Fuchs dodajući da će završni razredi ići po pojačanim epidemiološkim mjerama.

“Završni razredi srednjih škola će ići po pojačanim mjerama, moći će se osigurati distanca. Od prvog do trećeg će ići online. S time mislimo da smo itekako smanjili moguće širenje epidemije i da početkom polugodišta nećemo narušiti optimističke trendove u incidenciji novozaraženih. Vjerujem da će svi uskoro biti u školama, zbog opreza idemo s ovakvim pristupom”, rekao je.

Kazao je i da je, kada je riječ o Zagrebu, “dobio uvjeravanja od Poglavarstva da će opasni dijelovi zgrada u centru zgrada biti sanirani, a tamo gdje to ne bude do kraja moguće riješit će se s posebnim skelama ispod kojih se sigurno može prolaziti”.

Pročitaj te više na www.index.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 siječnja, 2021 14:24