U utorak nova akcija šibenske policije: Na meti su im brzi vozači !

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 29 listopada, 2018 16:13

U utorak nova akcija šibenske policije: Na meti su im brzi vozači !

Šibenska policija za utorak, 30. listopada najavila je još jednu akciju u prometu usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila, a akciju će na šibenskim cestama provoditi u vremenu 12 do 17 sati.

– U nadzor prometa tijekom ovog vremena će biti uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaju i oprema, koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća zbog nepropisne brzine kretanja vozila – poručuju iz policije.

Iz policije naglašavaju da upravo ovakva ciljana akcija u prometu usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, u odnosu na druge uzroke prometnih nesreća, daje pozitivne rezultate. Kažu da to proizlazi iz činjenice da je u proteklih devet mjeseci na našem području zabilježeno 45 ovakvih prometnih nesreća manje nego u istom razdoblju prošle godine.

– U ovoj godini u prvih devet mjeseci bilježimo 208 ovakvih nesreća, u odnosu na 253 nesreće u tom razdoblju prošle godine. Osim toga, smanjenje broja prekršaja također ukazuje na preventivno djelovanje ovakvih akcije, što proizlazi iz smanjena broja prekršaja ove vrste, tako da je u proteklih devet mjeseci uređajima utvrđeno 4.730 prekršaja nepropisne brzine kretanja, što u odnosu na 5.628 ovih prekršaja u istom razdoblju prošle godine čini pad, a posebno ako se uzme u obzir učestalost ovakvih akcija u prometu i njihova najava putem medija – kažu u policiji.

Iz policije upozoravaju vozače da pri vožnji poštuju prometne propise kroz ograničenja brzine, da ne upravljaju vozilom ako su pod utjecajem alkohola ili droga i da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige, kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Izvor:šibenik.in

Foto: Ilustracija/arhiva PP

 

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 29 listopada, 2018 16:13