Učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama od danas su u frontalnom štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 19 studenoga, 2019 10:38

Učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama od danas su u frontalnom štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva

 

Učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama od danas su u frontalnom štrajku koji će trajati do ispunjenja zahtjeva. To znači da od danas nastave neće biti u cijeloj zemlji, svakoga dana.

U 10 sati sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske na konferenciji za novinare izvijestili su o štrajku u osnovnim i srednjim školama te najavili daljnji tijek štrajka, piše portal N1.

– Jučer su održani sastanci sindikalnih tijela i jednoglassno je donesena odluka o frontalnom štrajku – kazao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec na početku i pozvao Vladu da sjednu za stol.

– Imamo gotovo potpune rezultate izjašnjavanja članova za srednje škole. 96,74 posto odbilo je ponudu Vlade RH – kazao je.

– Sindikati neće samo štrajkati nego će pokazati svoju vidljivost gotovo svakog dana. Sutra ćemo je pokazati tijekom kongresa EPP-a koji se održava u Zagrebu, mini akcijom ‘Potrubi za obrazovanje’. Cijela trasa puta od Sheratona do Arene bit će pokrivena našim ljudima s transparentima s tim natpisom. Bit ćemo i kod sjedišta HDZ-a. Dogovorili smo da će u svim gradovima gdje imamo članove, od 13 do 14 naši aktivisti držati takve transparente ‘Potrubi za obrazovanje – rekao je Mihalinec.

– Čuli smo da će biti snajperisti na krovu, dronovi, helikopteri. Molimo ne pucajte u one koji drže transparente. To su učitelji – kazao je Mihalinec komentirajući mjere osiguranja najavljene tijekom Kongresa EPP-a.

– Mini prosvjed bit će održan u četvrtak na Trgu svetog Marka. U ponedjeljak, 25. studenog bit će održan prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Očekujemo ogroman broj zaposlenih u obrazovanju.

Ana Tuškan, glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja kazala je kako je 96,7 posto zaposlenih u osnovnim školama odbilo ponudu Vlade

– Hvala roditeljima što podržavaju štrajk i shvaćaju važnost obrazovanja. Ova borba nadišla je sve nas. Ne možete nas ugasiti. Mi ustrajemo i ne odustajemo – kazala je Tuškan.

– Ovo nije borba samo za 6,11 posto. Ovo je borba za dostojanstvo. Nitko neće dati da ga se gazi i vrijeđa. Vlada RH je jedina odgovorna za ono što se događa. Svi koji imaju ikakve prigovore na ovo što će se danas događati adresa je na Trg svetoga Marka i mail vlade RH. Tamo su isključivi krivci – rekao je Mihalinec.

Na izjašnjavanju provedenom 13. i 14. studenoga 2019., godine u 381 osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj ustanovi među sindikalnim članovima, ali i svim zaposlenicima koji su sudjelovali u štrajku 94.09% onih koji su pristupili izjašnjavanju usprotivili su se prijedlogu Vlade Republike Hrvatske o povećanju koeficijenata od 2% svim zaposlenicima u školama od 1. srpnja 2020. godine, priopćeno je u utorak iz sindikata Preporod.

 

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 19 studenoga, 2019 10:38
Napišite komentar

Nema komentara

Još nema komentara!

Napišite komentar! Na ovom članku još uvijek nema komentara, ali vi možete biti prvi.

Napišite komentar
Pogledajte komentare

Napišite komentar

Email adresa neće biti objavljena
Obavezna polja su označena*