USPJEŠAN START PRIMOŠTENSKIH BOĆARA

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 rujna, 2015 10:12

USPJEŠAN START PRIMOŠTENSKIH BOĆARA

  1. HRVATSKA BOĆARSKA LIGA – SREDNJA DALMACIJA


U nedjelju 30.08.2015.god. nakon 20 godina izbivanja sa hrvatske boćarske scene boćari Primoštena su u Primoštenu odigrali utakmicu 1. kola 3.HBL – srednja Dalmacija protiv ekipe BK Trilj iz Trilja, te su u tvrdoj i do samog kraja neizvjesnoj utakmici izborili pobjedu rezultatom 14:8.  

Otvaranje susreta nije dobro počelo za Primoštenske boćare jer su nakon odigranog prvog dijela klasičnih disciplina gubili rezultatom 5:3, a jedinu pobjedu zabilježio je Ante Papak protiv ponajboljeg gostujućeg igrača Anđelka Hržić rezultatom 13:7, dok je bod u trojki osvojio Ivan Prgin uvaljavši zadnju boću za dva punta i konačnih 11:11. Poraze su uknjižili Renato Markoč u krugu rezultatom 18:17, te par Darko Markoč i Marin Huljev koji su odlično otvorili susret povevši 7:0 ali stečenu prednost  nisu uspjeli sačuvati , te su na kraju poraženi rezultatom 11:8.   

U tehničkim disciplinama boćari Primoštena  osvajaju maksimalnih 6 poena i to pobjedama Ante Papak u brzinskom izbijanju rezultatom 36:18, Renata Markoč u preciznom izbijanju rezultatom 12:4, te štafete u sastavu Ante Papak i Gabriel Lorento Papak rezultatom 34:28 čime „gume“ polako postaju  primoštenski forte.

U drugi dio klasičnih igara boćari Primošten ulaze s prednošću od 9:5, te im za ukupnu pobjedu i osvajanje prvih bodova treba minimalno  jedna pobjeda i jedan neriješeni rezultat, te voditelj Alen Papak na terene postavlja slijedeći sastav Renata Markoč  pojedinačno, par Darko Markoč, Jere Miliša, trojka Josip Prgin, Denis Skorić, Jakov Matošin, a u krug Gabriel Lorento Perkov. Početak igre ponovno je obilježilo loše valjanje domaćih boćara pa su gosti imali prednost na svim terenima osim u paru ponajviše zahvaljujući Darkovom izbijanju. G.L.Perkov u krugu nakon treće izmjene gubi rezultaom 9:2 protiv iskusnog A.Hržić i kada se već činilo da je poraz neminovan u četvrtoj seriji vraća se u susret sa pogođenom boćom i dva bulina nakon što je Hržić uvaljao samo jednu smanjivši zaostatak na dohvatljivih 10:7. U sljedeće dvije izmjene razlika se ne mijenja, te se u sedmu seriju ulazi rezultatom 15:12 u kojoj Hržić ponovno valja jednu boću u krug, a Gabriel ponuđenu priliku koristi i sa dvije pogođene boće i jednim bulinom poravnava rezultat na 16:16. U zadnjoj izmjeni valja tri boće u krug što je bilo dovoljno za konačnih 19:19 i osvajanje velikog boda. Nakon 50 minuta igre u trojku pri rezultatu 7:1 za goste ulazi voditelj A.Papak umjesto D.Skorić, te u paru u igru ulazi I.Prgin umjesto J.Miliša nakon što je pri rezultatu 4:4   D.Markoč poništio bulin. Ulaskom Papka i Prgina valjanje domaćih boćara se popravilo, te u paru nakon poništenog bulina u ponovljenom bacanju Markoč i Prgin kažnjavaju lošu turu gostujućih boćara i valjaju svih šest boća za prednost od 10:4 čime su stekli sigurnu prednost koju su do kraja sačuvali i pobijedili rezultatom 10:7. Trojka je također odličnim valjanjem u završnici susreta uspjela sustići i na kraju prestići gostujuću prednost za pobjedu rezultatom 8:7, dok je jedini poraz zabilježio Renato Markoč u pojedincu rezultatom 13:3.

U 1.kolu zabilježeni su slijedeći rezultati Bulin – Stivan 14.8; Salona – Velebit 8:14; Lišani – Baška voda 14:8 i Otok – Kijevo 19:3.

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 rujna, 2015 10:12