Vijesti iz Kine – Najbolji editing u WER videu za OŠ Primošten

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 19 studenoga, 2017 20:10

Vijesti iz Kine – Najbolji editing u WER videu za OŠ Primošten

Svjetsko natjecanje u edukacijskoj robotici (World Education Robotics – WER), koje se od 2002. godine održava u Kini, a u posljednje četiri godine na njemu sudjeluje 20-ak zemalja iz cijelog svijeta. Na svjetsko natjecanje dolaze najbolje ekipe u tri dobne skupine – niži razredi osnovne škole, viši razredi osnovne škole i srednjoškolci, a natječu se u više kategorija.

Ove godine na svjetskom natjecanju su sudjelovale tri ekipe iz Hrvatske, dvije ekipe iz Bosne i Hercegovine i jedna ekipa iz Srbije. Ulaznice za svjetsko natjecanje ekipe su osvojile na WER otvorenom kupu Hrvatske koje je organizirao IRIM  – Croatian Makers. Croatian Makers robotička liga sa već više od 500 ustanova-sudionica i 2500 doniranih edukacijskih robota predstavlja unikatan koncept koji donosi jednakost prilika u STEM obrazovanju.

U Šangaju se ove godine na jednom mjestu okupilo oko 3000 timova, odnosno oko 8000 učenika i učenica. Uz njih su na natjecanju bili mentori, roditelji i posjetitelji, sveukupno oko 15.000 ljudi.

Facebook

 

Na samom otvaranju IRIM-u je dodjeljena posebna nagrada za izvanredan doprinos za razvoj WER natjecanja i robotičke zajednice, čime je na svjetskoj razini prepoznat njihov entuzijazam koji su uložili u organizaciju i provedbu regionalnog WER natjecanja u Zagrebu.

Facebook

 

Posebno je zanimljiva WER video kategorija u kojoj timovi moraju osmisliti i snimiti video o sebi i robotici. Nagrade se dodjeljuju za najbolji timski video, najkreativniji video, najbolju prezentaciju i najbolje editirani video. Ekipe iz naših zemalja dobile su nagrade u svakoj od kategorija! U kategoriji najbolji timski video nagradu je osvojila OŠ Vrhbosna iz Sarajeva (BiH), za najkreativniji video je nagrađena OŠ Suljo Čilić iz Jablanice (BiH), za najbolju prezentaciju OŠ Julija Klovića iz Zagreba (HR) i za najbolji editing OŠ Primošten iz Primoštena (HR).

Facebook

 

Na natjecanju se dodjeljuju i nagrade za najbolju prezentaciju svoje zemlje i rada u robotici, a među tri dobitnika ove nagrade našla se i škola ‘Politehnika – škola za nove tehnologije’ iz Beograda.

Također, u posebnim kategorijama predsjenik WER organizacije odabire timove koji su pokazali posebnu kreativnost u rješavanju problema, te izuzetno znanje o WER natjecanju. Dvije su škole dobile nagrade – SŠ Vice Vlatkovića iz Zadra (HR) nagrađena je nagradom za izuzetan doprinos tima na natjecanju, a OŠ Suljo Čilić iz Jablanice (BiH) nagradom za timski rad i doprinos natjecanju.

Popis osvojenih nagrada

Posebna nagrada za izvanredan doprinos za razvoj WER natjecanja i robotičke zajednice – IRIM – Croatian Makers

Najbolji timski WER video – OŠ Vrhbosna, Sarajevo, BiH

Njakreativniji WER video – OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH

Najbolja prezentacija u WER videu – OŠ Julija Klovića, Zagreb, HR

Najbolji editing u WER videu – OŠ Primošten, Primošten, HR

Najbolja prezentacija svoje zemlje i rada u robotici – Politehnika – škola za nove tehnologije, Beograda, SRB

Posebna nagrada za izuzetan doprinos tima na natjecanju – SŠ Vice Vlatkovića, Zadar, HR

Posebna nagrada za timski rad i doprinos natjecanju – OŠ Suljo Čilić, Jablanica, BiH

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 19 studenoga, 2017 20:10