Vikend u većini predjela suh i sunčan, sljedeći tjedan stiže jača promjena vremena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 svibnja, 2016 10:00

Vikend u većini predjela suh i sunčan, sljedeći tjedan stiže jača promjena vremena

Početak svibnja obilježilo je nešto svježije vrijeme od temperaturnog prosjeka za ovaj dio godine. Oborina nije nedostajalo, a dobra je vijest da će visinska ciklona sljedećih dana sve više slabiti, što znači više sunčana i suha vremena. Ipak, lokalno će i dalje biti slabih pljuskova, većinom u zaobalju u popodnevnim satima.
foto dana primošten plus

Petak će biti pretežno sunčan, ali se u popodnevnim satima, uz mjestimice pojačan razvoj oblaka, očekuje kiša ili prolazak pljusak s grmljavinom. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka. Danju će bura slabiti i okretati na većinom slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 19 do 25°C.

Pretežno sunčano bit će tijekom subote. U većini krajeva zadržat će se suho, ali će većinom u zaobalju popodne biti prolazno pojačanog razvoja oblaka uz lokalne pljuskove i grmljavinu. Noću tiho ili slaba bura, danju će puhati slab jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 7 do 11°C, uz obalu i na otocima od 11 do 15°C. Najviše dnevne temperature od 20 do 24°C.

Foto-dana-listopad4

Nedjelja većini krajeva donosi nastavak stabilnog vremena. Prevladavat će sunčano. Ipak, u popodnevnim satima ponegdje će biti slabe kiše ili prolaznih pljuskova praćenih grmljavinom. Noću će biti tiho ili uz slab burin, a danju će puhati slab jugozapadnjak i jugo. Temperature zraka bit će bez značajne promjene u odnosu na subotu.

Čini se da će nas veći dio nadolazećeg tjedna pratiti jugo. Od ponedjeljka do srijede bit će većinom suho i toplo, a od četvrtka je moguć početak novog promjenjivog razdoblja koje bi nas, zbog nove ciklone, moglo pratiti sve do kraja sljedećeg tjedna

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 6 svibnja, 2016 10:00