Vodičani postavljaju zečje nasipe po gradu, strahuju od nove kiše

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 rujna, 2014 11:28

Vodičani postavljaju zečje nasipe po gradu, strahuju od nove kiše

Zbog najave novih oborina, Vodičani su jučer popodne pokrenuli akciju postavljanja zečjih nasipa u Vodicama, kako bi što bolje zaštitili ljude i njihovu imovinu od eventualnih novih poplava. Do večeri, vreće s pijeskom postavljene su na nekoliko problematičnih lokacija u tom gradu, a kako je  rekla gradonačelnica Branka Juričev Martinčev, zečji nasipi su se postavljali po Vodicama tijekom cijele noći.

vodice

– Još se pune vreće jer moramo biti spremni za nove kiše, a ovisno o prognozama, one slijede noćas ili u noći s petka na subotu. Danas popodne oko 16 sati okupili smo pedesetak volontera i krenuli u akciju punjenja vreća koje smo dijelom kupili, a dijelom dobili od DUZS-a te smo postavili zečje nasipe na brojnim lokacijama po gradu – rekla nam je gradonačelnica Vodica koja će, nakon što se analizira šteta, vidjeti hoće li Vodice tražiti da se proglasi stanje elementarne nepogode u njezinom gradu.

Nakon što su Vodice danas poplavljene u par navrata zbog obilnih kiša, gradonačelnica je sazval krizni stožer, a jedna od njihovih odluka bila je postavljanje zečjih nasipa po gradu. Ne pamti se da je ikada ranije na širem šibenskom području to bilo potrebno u priobalnim dijelovima, ali gradonačelnica smatra da je bolje biti siguran da se današnja katstrofa neće ponoviti.

vodice111_1

Kako piše portal Infovodice, komunalna infrastruktura Vodica jednostavno nije izdržala toliko kiše. Napadalo je između 180 do gotovo 250 litara po četvornome metru, ovisno o dijelu grada, tako da je danas tamo potopljeno skoro sve, od privatnih kuća, poslovnih prostora, škola itd.

Članovi JVP Vodice i DVD Vodice bili su cijeli dan na terenu. Odradili su preko 250 intervencija, spašavali ljude, imovinu, ispumpavali vodu iz kuća i gospodarskih objekata.

Zbog najave novih oborina pokrenuli smo akciju postavljanja zečjih nasipa u Vodicama, kako bi što bolje zaštitili ljude i njihovu imovinu od eventualnih novih poplava – kazao je za Infovodice Danijel Lasan Zorobabel, predsjednik Civilne zašite Vodica.

Gradonačelnica Juričev Martinčev zahvaljuje svima koji su došli popodne i večeras volontirati, a posebno braniteljima i pripadnicima Torcide.

vodice222

– Svi su danas u Vodicama bili na visini zadatka. Nitko nije zakazao, a posebno su se istakli vatrogasci i to svi oni, od Rogoznice do Pirovca – rekla nam je kasno večeras gradonačelnica Vodica Branka Juričev Martinčev.

Izvor: Šibenik.in

Foto: Infovodice/Facebook

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 12 rujna, 2014 11:28