Vozači, pazite na djecu u prometu!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 rujna, 2014 09:25

Vozači, pazite na djecu u prometu!

Danas počinje nova školska godina, na cesti će biti znatno više djece, pa nije naodmet još jednom upozoriti sve vozače, ali idruge sudionike u prometu, na pojačan oprez. Apelira se na posebnu pažnju u zonama oko škola, a policija napominje i kako djeca ne stradavaju samo kao pješaci, već i kao putnici u vozilu s vlastitim roditeljima, koji se često ne drže zakonskih propisa i djecu voze na prednjem sjedalu, čak i bez zaštitnog pojasa.

Ministarstvo unutarnjih poslova od 1995. godine tijekom rujna, mjeseca u kojem počinje školska godina, diljem zemlje provodi akciju “Poštujte naše znakove” kojom se želi zaštititi najugroženiju skupinu sudionika u prometu – djecu, ali i podsjetiti odrasle, prvenstveno vozače da uvijek paze na njih. Apelira se na sve vozače da obrate pozornost na djecu i to ne samo u blizini škola, već i na drugim mjestima gdje se djeca kreću, piše Index.

Prije petnaestak godina djeca su najviše stradavala kao pješaci, a danas najviše stradavaju kao putnici u vozilima i to u vozilima svojih roditelja ili najbližih osoba s kojima bi trebala biti najsigurnija. Odrasli djecu prevoze na prednjim sjedalima, nevezane na stražnjim sjedalima ili u neadekvatnim sjedalicama koje ne zadovoljavaju najosnovnije uvjete sigurnosti.

mup primošten

Izvor: ŠibenikIn

Foto: MUP

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 8 rujna, 2014 09:25