Za Rebeku prikupljeno više od milijun kuna

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 svibnja, 2015 17:49

Za Rebeku prikupljeno više od milijun kuna

U humanitarnoj akciji “Život nema cijenu” do sada je prikupljeno više od milijun kuna za liječenje 16-godišnje Primoštenke Rebeke Radić. Za one koji još ne znaju, Rebeka Radić boluje od rijetkog koštanog tumora na bazi lubanje i potrebna joj je operacija u američkom gradu Pittsburghu. Samo troškovi operacije dosegnut će 80.000 američkih dolara.

Zbog toga su Rebekini sumještani pokrenuli veliku humanitarnu akciju koja je polučila odlične rezultate. Prema najfriškijim podacima, na posebno otvoren račun Malonogometnog kluba “Primošten” uplaćeno je oko 650.000 kuna.

S druge strane, na humanitarnom telefonu 0609202 zabilježeno je oko 80.000 poziva. Kada se to preračuna u novac – dolazi se do iznosa od oko 400.000 kuna.

Inače, humanitarni telefon se gasi 28. svibnja. Dakle, svi oni koji još nisu nazvali, slušalice u ruke jer brzo će iscuriti vrijeme do četvrtka, a svaka kuna je dragocjena.
Inače, pokretači akcije “Život nema cijenu” sada rade na “papirologiji” oko odlaska Rebeke Radić na liječenje u SAD.

– U četvrtak smo poslali zahtjev za vizu, za Rebeku i njene roditelje. A kada uplatimo novac, nekih dva tjedna od uplate trebali bi dobiti i termin za operaciju – kazala nam je Maja Zorica, jedna od organizatora akcije “Život nema cijenu”.

Maja Zorica dodaje kako je smještaj roditeljima osiguran jer su im se javili dobri ljudi koji žive u blizini bolnice i oni će smjestiti roditelje.

– Dakle, mi smo spremni da Rebeka ode odraditi taj najteži dio, uvjereni smo da će sve biti u najboljem redu – veli nam Maja Zorica.

Iako se telefon 0609202 ubrzo gasi, ne prestaju humanitarne akcije za pomoć Rebeki diljem Šibensko-kninske županije.

I Ženski odbojkaški klub “Šibenik” pridružio se akciji “Život nema cijenu” te organizira humanitarni turnir u odbojci koji je počeo danas u 14 sati u dvorani Osnovne škole “Meterize”.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk, pak, donio je odluku o dodjeli potpore od 10 tisuća kuna za liječenje Rebeke Radić.

– Iznos je isplaćen iz županijskog proračuna s pozicije pomoći građanima, bolesnima i socijalno ugroženim osobama – izvijestio je župan Pauk.

Nadalje, u srijedu je na Brodarici održan humanitarni koncert “See, feel act!” na kojem je prikupljeno 50 tisuća kuna za pomoć mladoj Primoštenki. Organizatorice koncerta Meri Kardum, Nina Slamić, Matea Erceg, Marcela Rak i Petra Žižić iznimno su zadovoljne te zahvaljuju svima što su se odazvali akciji. Na Brodarici je podijeljeno više od 500 srećaka, a svaka od njih bila je dobitna. Za Rebeku su pjevali klapa Sv. Florijan, klapa Barone, Show Legende, grupa Amigoos, 022, grupa Dišpet i Katarina Curavić.

Konačno, i šibenska Gimnazija Antuna Vrančića koju pohađa Rebeka Radić, još jednu u nizu manifestacija posvetila je svojoj učenici. Naime, tradicionalna dodjela Nagrade “Antun”, u organizaciji šibenske Gimnazije, ove će godine biti posvećena prikupljanju novca za liječenje Rebeke Radić, ali i obilježavanju 105. obljetnice postojanja škole. Ovogodišnja dodjela “Antuna” bit će održana 30. svibnja u Šibenskom kazalištu. Zamišljeno je da Rebeka Radić bude hostesa na dodjeli “Antuna”, a gost večeri bit će Marko Tolja.

Izvor:Slobodnadalmacija.hr/KREŠIMIR GULIN

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 svibnja, 2015 17:49