Za vikend nam se vraća ljeto, doznajte kada je moguća promjena vremena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 11 rujna, 2015 12:25

Za vikend nam se vraća ljeto, doznajte kada je moguća promjena vremena

Iz dana u dan bit će malo toplije, osobito u nedjelju kada će se u dijelu Dalmacije najviše dnevne temperature približiti ljetnih 30°C

 

Zadnjih dana svježe noći su nas podsjetili da se pomalo opraštamo od ljeta i da nam je kalendarska jesen sve bliže. Bila je dovoljna jedna umjerena bura da se temperature mora spuste za nekoliko stupnjeva, pa su one u Dalmaciji mahom od 23 do 25°C. Po svemu sudeći, sljedećih desetak dana te se temperature neće bitno mijenjati.

Stabilna istočnoeuropska anticiklona u dane nadolazećeg vikenda obranit će nas od novog prodora vlažnijeg zraka s Atlantika, pa će promjena vremena stići samo do zapadne i dijela srednje Europe, ne i do našeg područja. Uživat ćemo u pretežno sunčanom i ugodno toplom vremenu. Iz dana u dan bit će malo toplije, osobito u nedjelju kada će se u dijelu Dalmacije najviše dnevne temperature približiti ljetnih 30°C.

plaža primošten

 

Danas nas očekuje suho i pretežno sunčano vrijeme. Promjenjive naoblake ujutro može biti ponegdje u Dalmaciji, a popodne u zaleđu Istre i Kvarnera. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita jaka. Danju će puhati slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak koji popodne na moru Dalmacije mogu biti pojačani. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 9 do 14°C, uz obalu i na otocima od 14 do 19°C. Najviše dnevne temperature većinom od 21 do 26°C.

Subota donosi pretežno vedro vrijeme cijelom Jadranu. Ujutro će biti tiho ili uz slabu buru, danju u Dalmaciji slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak, koji samo ponegdje na moru popodne mogu biti pojačani, na sjevernom Jadranu slab jugozapadnjak i jugo. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 10 do 15°C, uz obalu i na otocima od 16 do 20°C. Najviše dnevne temperature većinom od 23 do 28°C.

Foto-dana-kolovoz11

Pretežno sunčano i suho bit će u nedjelju. Krajem dana na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka. Noću će biti tiho, danju u Dalmaciji slab jugozapadnjak i jugo, na sjevernom Jadranu slabo do umjereno jugo koje popodne na moru može biti pojačano. Bit će malo toplije s najvišim dnevnim temperaturama od 25 do 30°C.

U nadolazećem tjednu bit će većinom pretežno sunčano i vrlo toplo, ponegdje i vruće. Početkom tjedna jugo. Za vikend je moguća promjena vremena.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 11 rujna, 2015 12:25