Za vikend prva marčana: U nedjelju udari bure preko 100 km/h

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 11 ožujka, 2016 13:57

Za vikend prva marčana: U nedjelju udari bure preko 100 km/h

Nakon oblačnog petka slijedi sunčaniji, ali vjetrovitiji vikend

Iako se još prije nekoliko dana činilo da će kraj aktualnog tjedna obilježiti dolazak sunčanog vremena, pojavljivanje plitke ciklone nad južnoj Italijom “odgodilo” je dolazak vedrih dana za sljedeći tjedan. Četvrtak je u cijeloj Dalmaciji bio tmuran uz slabu kišu, pa je palo većinom od 1 do 5 litara po kvadratnom metru, a nešto više od toga samo na krajnjem jugu Dalmacije. Slično će biti i tijekom petka, a onda nas u dane vikenda očekuje prva marčana bura.

Petak će biti umjereno do znatno oblačan, tek ponegdje uz kraća sunčana razdoblja. Na sjevernom Jadranu će od jutra biti uglavnom suho, a malo kiše ili lokalnih pljuskova s grmljavinom bit će u Dalmaciji. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena, podno Velebita i jaka bura. U srednjoj i južnoj Dalmaciji slab do umjeren levant ili jugo, navečer će okretati na slabu buru. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 11 do 17°C.

Subota donosi znatno više sunčanih razdoblja i suhog vremena u odnosu na prethodne dane. Tek navečer u Dalmaciji promjenjiva naoblaka, a na krajnjem jugu može pasti malo kiše. Puhat će umjerena bura, navečer ponegdje i jaka, a podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će od 13 do 19°C.

Nedjelja će na sjevernom Jadranu biti pretežno, a u Dalmaciji djelomično sunčana, tek ponegdje uz mogućnost pokoje kiše kapi. Puhat će umjerena do jaka bura s olujnim udarima, a bura će podno Velebita biti olujna s orkanskim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 8°C, uz obalu i na otocima od 8 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 10 do 16°C.

Početak sljedećeg tjedna obilježit će pretežno sunčano i suho vrijeme s burom u slabljenju.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 11 ožujka, 2016 13:57