Za vikend sunce i vrućine, sljedeći tjedan stiže bura

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 kolovoza, 2016 13:32

Za vikend sunce i vrućine, sljedeći tjedan stiže bura

Pada temperature zraka nema na vidiku

 

Bliži nam se kraj kolovoza, no ljeto ne posustaje. Iako će u petak biti mjestimičnih grmljavinskih nestabilnosti, osobito na sjevernom Jadranu, dani vikenda donose sunčano vrijeme uz povratak vrućina.

Za ljeto ne morate “strahovati” ni u sljedećem tjednu jer nas očekuje uglavnom vedro vrijeme uz visoke temperature zraka.

U petak oblačnije u prvom dijelu dana kada će na sjevernom Jadranu, u sjevernoj i dijelu srednje Dalmacije biti kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegdje je moguće izraženije nevrijeme s preko 30 litara oborine po kvadratnom metru u kratko vrijeme. U većem dijelu Dalmacije zadržat će se suho. Posvuda sunčanije u drugom dijelu dana, samo su ponegdje u popodnevnim satima mogući slabi i prolazni pljuskovi. Noću tiho ili slab vjetar različitih smjerova, na sjevernom Jadranu za vrijeme nevera prolazno jak vjetar. Danju će puhati većinom vjetar s juga i jugozapada, prema večeri u okretanju na slab zapadnjak i sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 27°C na sjevernom Jadranu do 32°C u dolini Neretve.

lito primošten _36

Subota donosi pretežno vedro vrijeme. U popodnevnim satima u zaobalju umjeren razvoj naoblake, rijetko gdje uz mogućnost slabih i prolaznih pljuskova. Noću tiho ili slab burin, danju će puhati slab do umjeren maestral. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 19°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature u porastu i bit će većinom od 29 do 34°C.

U nedjelju djelomično sunčano, ponegdje uz promjenjivu naoblaku. Uglavnom su u zaobalju danju mogući slabi pljuskovi. Ujutro tiho ili burin, danju će zapuhati slab do umjeren maestral, a krajem dana na sjevernom Jadranu umjerena bura. Zadržat će se vrlo toplo i vruće.

Od ponedjeljka pa sve do petka na cijelom Jadranu će puhati umjerena bura, povremeno uz pojačane udare. Bura će donijeti tek manje osvježenje, ali će se zadržati vrlo toplo.

Izvor:Dalmacijenews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 kolovoza, 2016 13:32