Zahvatilo nas prvo zahlađenje: Prognoza za sljedeća tri dana

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 listopada, 2014 11:21

Zahvatilo nas prvo zahlađenje: Prognoza za sljedeća tri dana

Ciklona Antonela donijela je u srijedu obilnu kišu i orkanske udare bure uz obalu, te snijeg u dalmatinskim visovima. Zabilježen je i obilan pad temperature, koji će se zadržati sljedeća tri dana…

četvrtak će biti promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja. Najviše oblaka bit će na otvorenom moru gdje će povremeno biti kiše, pljuskova i grmljavine. U drugom dijelu dana i osobito navečer kiše ili pljuskova može biti mjestimice i uz obalu, ali će se u mnogim krajevima zadržati suho, osobito na srednjem Jadranu. U početku će puhati umjerena tramontana, na moru sjevernog Jadrana i jaka. Popodne u južnoj Dalmaciji prolazno slab levant i jugo, drugdje će okraćati na buru koja će se navečer proširiti na čitavu obalu uz postupno jačanje, a podno Velebita će ponovno postati olujna. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 7 do 14°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima većinom od 14 do 19°C.

petak će biti djelomično sunčano uz promjenjivu naoblaku i u većini krajeva suho vrijeme. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna s orkanskim udarima. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 3 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 14°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 11 do 15°C, uz obalu i na otocima većinom od 15 do 20°C.

subotu će biti pretežno sunčano ili pretežno vedro. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita olujna. Sredinom dana i osobito poslijepodne bit će u slabljenju. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 4 do 8°C, uz obalu i na otocima od 9 do 16°C. Najviše dnevne temperature u zaobalju od 15 do 18°C, uz obalu i na otocima većinom od 18 do 22°C.

Izvor: Dalmacija.news/RadePopadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 listopada, 2014 11:21