Nomadska plesna akademija u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 3 svibnja, 2015 00:01 Updated

Nomadska plesna akademija u Primoštenu

Radionica započinje u nedjelju, 3. svibnja od 15 do 17 sati, a prikazat ćemo rezultate u 19 sati. Pozvani su svi ljudi dobre volje i otvorena srca. Plesno i glazbeno umijeće poželjno, no nije nužno.

Nomadska plesna akademija Hrvatska/ Nomad dance academy Croatia okuplja plesne organizacije i samostalne umjetnike koji djeluju na području suvremenog plesa u Hrvatskoj. NDA CRO je mreža kojoj je cilj decentralizacija i jačanje umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa u širem hrvatskom društvenom kontekstu. NDA CRO se gradi na ideji promjene odnosa centra i margine u svakom smislu. NDA CRO je pokretna na inicijativu Plesnog centra TALA nakon dugogodišnjeg iskustva unutar regionalne Nomad dance academy mreže koja je okupila najistaknutije plesne profesionalce iz šest zemalja regije. NDA CRO je do sada unutar Hrvatske povezala plesne umjetnike iz Zagreba, Rijeke, Splita, Karlovca, Varaždina, Pule, Samobora, Požege i Zadra. Uspješno je umrežila 4 plesna festivala – Platforma.hr, Dani suvremenog plesa Varaždin, IKS festival Split, Karlovac dance festival. NDA CRO djeluje kao otvorena platforma koja nizom sastanaka-radionica neprekidno promišlja specifične potrebe plesne scene na lokalnim razinama kao i na razini Hrvatske. NDA CRO time nije programski čvrsto ustrojen već razvojni projekt koji usmjerava svoje ljudske i financijske resurse na jačanje onih segmenata plesne scene koji u tom trenutku imaju najveći potencijal za širu zajednicu. NDACRO je tako edukacijski, umjetnički, strukturni i lobistički projekt temeljen na stvarnim potrebama i potencijalima hrvatske nezavisne profesionalne plesne zajednice. Projekti NDA CRO: Go out and dance, Education on the way, Platforma za razmjenu znanja i razvoj kulturnih politika, Nomad on the road –međufestivalska razmjena itd.

Projekt Sjeme prvi put je ostvaren prošle godine u Brusju na Braču. Ove godine realizirat ćemo ga u Primoštenu. NDA donosi ples tamo gdje ga nema ili ga ima vrlo malo. Primošten ima bogatu plesnu tradiciju. Velik broj plesača iz cijelog svijeta prošao je kroz Međunarednu baletnu školu Ane Roje i Oskara Harmoša koja je radila punih 15 godina. Dan danas se za ovo prelijepo mjesto zna i po putevima plesa. Kroz projekt Sjeme plesni umjetnici iz cijele Hrvatske svoju kreativnost i plesno umijeće podijelit će sa domaćinima i kroz jedno popodne napraviti plesni performans koji će biti prezentiran na mjestu koje odaberu  (ovisno o vjetru i vremenskim prilikama).

plesna radionica primošten plesna radionica primošten plesna radionica primošten

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 3 svibnja, 2015 00:01 Updated