ADIO LITO: Večeras grmljavinske oborine, sutra zahlađenje uz buru

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 2 listopada, 2019 10:00

ADIO LITO: Večeras grmljavinske oborine, sutra zahlađenje uz buru

Sa sjeverozapada kontitnenta prema Jadranu se primiče duboka dolina s frontalnim sustavom koja će u drugom dijelu dana i osobito večeras te u noći donijeti znatniju promjenu vremena uz grmljavinske oborine, a sutra i zahlađenje uz jaku buru.

Danas do popodnevnih sati prevladavati će djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a tek lokalno postoji mala mogućnost za poneki slab pljusak. Navečer sa zapada će se jače naoblačiti uz kišu, pljuskove i lokalne nevere koje mogu biti i izraženije. Slabo do umjereno jugo puhati će sve do večernjih sati kada će prolazom grmljavinskog sustava i fronte prolazno okrenuti na pojačlan do jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, a zatim na slabu do umjerenu buru. Temperature zraka će i dalje biti iznad prosjeka za doba godine i kretati se od 18 do 26°C, piše portal Šibenik Meteo.

U noći uz slabu do umjerenu buru prevladavati će oblačno vrijeme uz povremenu kišu, pljuskove i lokalne nevere. Ujutro će zapuhati umjereno jaka, na udare i jaka bura koja će donijeti postupni prestanak oborina uz raskidanje naoblake pa se od sredine dana očekuje djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Temperature zraka će sa burom koja će prema večeri postupno slabiti na umjerenu biti u padu i kretati se od 12 do 18°C.

Zbog prolaznog pogoršanja vremena, večerašnje grmljavine te umjerenog juga, Meteoalarm je za danas izdao žuto, a sutra zbog olujne bure u najavi je narančasto vremensko upozorenje.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 2 listopada, 2019 10:00