Akcija sakupljanja hrane za mace i pse Šibenskih šapa

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus lipanj 16, 2019 15:47

Akcija sakupljanja hrane za mace i pse Šibenskih šapa

Pridružite se i vi akciji….

Šibenske šape vas pozivaju na akciju sakupljanja hrane i potrepština za mace i pse koja će se održati sljedeći tjedan u Primoštenu. Donacije možete ostaviti u periodu od 24.6. do 30.6. u trgovini Art Shop Unique (Put murve 21 C) od 10:00 do 21:00 sat. Što sve možete donirati? Potrebne su mačje konzervice, hrana za štence, suha hrana za pse, poslastice za mace i pse, ogrlice, povodci, podloge (pelene) za štence, a na istom mjestu možete ubaciti i koju kunu u kasicu. Novčane donacije možete slati i direktno na račun udruge Šibenske šape HR9323900011199011802.
Čime se bave Šibenske šape?
Iako je prošle godine donesen novi zakon o zaštiti životinja, zbog njegovog lošeg provođenja i dalje se ne smanjuje broj napuštenih životinja u Hrvatskoj. Šibenske šape djeluju kao udruga, a sastoje se od nekolicine volontera koji pokušavaju pomoći napuštenim i izgubljenim životinjama na području Šibensko-Kninske županije, pa tako i u Primoštenu. Nemaju azil već putem facebook stranice Šibenske Šape pokušavaju spojiti ljude koji pronađu napuštenu životinju s ljudima koji su voljni pričuvati ju do udomljenja. Udruga ovisi isključivo o vašim donacijama te dobroj volji i slobodnom vremenu volontera. Njihovom zaslugom mnogi psi i mace sklonjeni su s ceste i zbrinuti kod veterinara te im je pronađen stalni dom. Od nedavno sve pronađene šapice pod njihovom skrbi možete naći na novoj web stranici www.sibenskesape.hr
Možda niste spremni zauvijek udomiti, no jeste li znali da su udruzi potrebne upravo osobe koje će privremeno pričuvati psa ili macu? Zovu ih privremene čuvalice, a bez njih udruga ne bi mogla spašavati nove šapice. Psima i macama koji se nalaze na privremenom čuvanju udruga osigurava hranu i sve potrepštine tako da trebate samo imati prikladan prostor i dovoljno slobodnog vremena da se stignete malo podružiti s privremenim njuškicama.
Pomozite Bretu i Oskaru!
Bret i Oskar pronađeni su prošlo ljeto i od tada traže svoj zauvijek dom. Zbog dolaska turističke sezone gube privremeni smještaj i hitno traže novi privremeni ili stalni dom, bilo pojedinačno ili zajedno. Mladi su i nestašni pa traže nekoga tko ima ponešto iskustva sa psima.
Više šapica potražite na www.sibenskesape.hr
PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus lipanj 16, 2019 15:47