Aurora i Surka u lovu na “Ambasadora”

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 3 studenoga, 2016 20:42

Aurora i Surka u lovu na “Ambasadora”

Ambasador je prva hrvatska dodjela nagrada akterima elektroničke scene, a kao jedan od nacionalnih centara te scene zahvaljujući Gardenu i svim izdancima tog festivala, Tisno je prisutno u cijelom nizu kategorija. Ova je posebno zanimljiva jer je podupire i Hrvatska turistička zajednica.

norijada aurora primošten

U KlubskojSceni odlučili su početi dodjeljivati nagradu Ambasador jer ta scena doživljava renesansu u Hrvatskoj.

– Hrvatski klubovi su konačno prestali zaostajati za europskim i svjetskim glazbenim trendovima i krenuli su stvarati svoje modele. Naši DJ-i nastupaju globalno, producenti nižu fantastične uspjehe na domaćoj, regionalnoj i svjetskoj razini, publika i kritika jednako su tako gradove i klubove naše male zemlje upisale na globalni zemljovid kao party destinacije. Scena, do sada uglavnom povezivana s ljetnom sezonom i priljevom turista i njihova kapitala, značajno je revitalizirana i u zimskim mjesecima. Inzistiranje aktera na kvaliteti i inovativnom pristupu uz medijsko eksponiranje istog podiglo je svijest mladih o postojanju ovakvih događaja. Na obali se ljeti odvijaju eventi kojikvalitetom mogu stajati uz bok s najistaknutijim svjetskim događanjima, dok svjetski priznati festivalski brendovi dovode na desetke i stotine tisuća mladih željnih dobrog provoda i uranjanja u kulturu i ljepote jedne zemlje na obali – kažu u KlubskojSceni koja će 15. studenog dodijeliti nagradu Ambasador u čak 47 kategorija.

Surka-himna

Za najbolji boutique festival konkuriraju tako šibenski Deboto i SuperUho, koji je od ovog ljeta u Primoštenu. Movement festival iz Tisnog natječe se u kategoriji najboljeg techno festivala, a već je poznato da će Ambasador u kategoriji najboljih disco-house festivala dobiti netko sa šibenske rivijere.. Naime, konkuriraju samo naši, i to Defected Festival, SunceBeat, Dekmantel Selectors,Electric Elephant, i Deboto.

SuperUho i Soundwave Tisno natječu se za najbolji Indie/alternativni festival, a Movement Croatia, Love International i Defected Croatia u Tisnom za najbolji novi festival.

Superuho 2016 (32)

Za najbolji mali klub borit će se vodički Opium, a kultni Barbarella’s i primoštenska Aurora za Ambasadora u kategoriji najboljeg open air kluba. Vodički Hookah Bar konkurira za najbolji beach bar ili klub.

U kategoriji najboljeg performera među kandidatima je Surka Beatbox iz Primoštena, a za nagradu za životno djelo imamo dva kandidata i to organizatora nebrojenih festivala Vedrana Menigu te oca Gardena Nick Colgana koji projektom na Yammat FM konkurira i za najbolju radijsku emisiju.

Ambasadori Klubske Scene bit će dodijeljeni u sklopu njihovog 15. rođendana u utorak, 15. studenoga u zagrebačkom Kinu Forum.

OVDJE možete glasati za svoje favorite u svim kategorijama za nagradu Ambasador.

Izvor: Šibenik In

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 3 studenoga, 2016 20:42