BOĆARI PRIMOŠTENA NA PRAGU 3. HRVATSKE LIGE

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 lipnja, 2015 22:24

BOĆARI PRIMOŠTENA NA PRAGU 3. HRVATSKE LIGE

Nakon što su u dva polufinalna susreta doigravanja za prvaka 1. Županijske boćarske lige boćari Primoštena lako svladali ekipu Zagore iz Šibenika rezultatom 14:8 i 20:2 u nedjelju 07.06. u Piramatovcima odigrali su prvu od dvije finalne utakmice, te su izborili nerješeni (11:11) rezultat čime su otškrinuli vrata plasmanu u 3. Hrvatsku boćarsku ligu.  U uzvratnoj utakmici boćarima Primoštena dovoljna je i minimalna pobjeda ili nerješeni rezultat uz bolju punat razliku za osvajanje prvog mjesta.

Prvi dio klasičnih disciplina domaći boćari dobili su rezultatom 5:3, a igralo se po paklenoj vrućini. Poene za Primošten su osvojili Renato Markoč pobjedom u krugu nad Ivanom Maretić rezultaom 20:15, te Ante Papak odigravši u pojedincu nerješeno 9:9 protiv Ante Podrug koji je u zadnjoj ruci nakon isteka vremena poništio bulin i osvojio poen za domaću ekipu. Par Denis i Roko Skorić poražen je rezultatom 13:3 unatoč odličnoj Denisovoj igri. Trojka u sastavu Josip Prgin, Darko Markoč i Jakov Matošin nije uspjela naplatiti odlično Josipovo valjanje i propuste domaćih boćara, te je na kraju poražena rezultatom 8:6.

U središnjem djelu susreta na red su došle gume koje primoštenski boćari riješavaju suvereno u svoju korist rezultatom 6:0. Prema prethodnom dogovoru brzinca je trčao Ante Papak, te bez pravog treninga pogađa 32 od 43 izbačene boće što je bilo puno i previše za Marka Maretića koji pogađa 13 od 39 boća. Kako u prvom dijelu klasičnih igara nisu ostvarena planirana 4 poena voditalj Primoštenske ekipe Alen Papak donosi odluku da Renato Markoč umjesto štafete gađa precizno što se pokazalo kao dobra odluka jer je Renato bio raspoložen  pogodivši 6 od 11 pozicija, te ostvario pobjedu rezultatom 20:13. U štafetnom izbijanju uz Antu Papak nastupio je mladi Roko Skorić koji je odličnim trčanjem i gađanjem 16 od 24 boća doprinio pobjedi rezultatom 36:33. Sa osvojenih 6 poena na gumama Primoštenski boćari su rezultat preokrenuli u svoju korist, te su u drugu turu klasičnih igara ušli s prednošću od 9:5.

Drugu turu klasičnih igara domaći boćari ponovno riješavaju u svoju korist ovaj puta rezultaom 6:2, a jedinu pobjedu za Primošten zabilježio je Renato Markoč u pojedincu protiv Branka Bratić rezultatom 13:7. U krugu je nastupio Jakov Matošin, te je poražen rezultatom 21:18 od Ante Podrug, a ključna je bila četvrta valjačka serija gdje kod rezultata 8:8 Jale nije uspio uvaljati četiri boće u krug, te je dopustio protivniku prednost od 3 punta koju do kraja nije uspio stići.  Par Darko Markoč /Alen Papak/ i Roko Skorić  poražen je rezultatom 13:2 kao i trojka u sastavu Josip Prgin, Denis i Ivan Skorić rezultatom 13:7.

Mladi boćari ekipe Primošten-2 izborili su kroz ligaški dio natjecanja 4.mjesto na tablici i plasman u doigravanje za prvaka 2. Županijske lige gdje su u dva susreta poraženi od ekipe Stankovci rezultatom 16:6 i 15:7.

Pozivamo sve ljubitelje boćanja, a i one koji to nisu da u subotu 13.06. na blagdan sv. Ante u 17,00 sati dođu na boćalište „Marina lučica“ u Primoštenu i podrže boćare Primoštena  da ponovno nakon dvadeset godina izbore plasman u 3. Hrvatsku boćarsku ligu.   

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 9 lipnja, 2015 22:24