Boćari Primoštena slavili protiv Piramatovaca

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 svibnja, 2015 12:38

Boćari Primoštena slavili protiv Piramatovaca

U 10. kolu prve županijske boćarske lige sastali su se Primošten i Piramatovci glavni konkurenti za prvo mjesto, te su boćari Primoštena zasluženo slavili rezultatom 12:10 (163:160) i izborili startnu poziciju u doigravanju za prvaka.              Susret 12. kola druge županijske boćarske lige između Tribunja i  Primoštena-2 je odgođen.

Boćari Primoštena susret su počeli odlično i nakon prve ture klasičnih igara poveli rezultatom 6:2 iako su se gosti iz Piramatovaca pokazali kao tvrd orah, te je na svim stazama do zadnjeg bacanja trajala rezultatska neizvjesnost. Pobjede za Primošten izborili su Renato Markoč u pojedincu rezultatom 12:11, par Darko Markoč i Ivan Prgin rezultatom 7:4, te trojka u sastavu Josip Prgin, Marin Huljev i Jakov Matošin rezultatom 8:4, dok je jedini poraz zabilježio mladi Gabriel Lorento Perkov u krugu izgubivši od najboljeg igrača gostiju Ivana Maretića rezultatom 19:17 zahvaljujući lošem valjanju u 4. i 5. seriji uvaljavši samo jednu boću u krug.

Nakon klasičnih igara na red su došle gume na kojima gosti smanjuju rezultat na 8:6 pobjedama Ivana Maretić nad Renatom Markoč u preciznom izbijanju rezultatom 20:17 i u štafetnom izbijanju gdje su Ante Podrug i Dario Maretić pogodili 36 od 48 izbačenih boća što je bilo previše za naše mlade boćare Gabriela L. Perkov i Vinka Čobanov koji su pogodili 26 od 51 izbačene boće. U brzinskom izbijanju Gabriel L. Perkov je u ne baš blistavoj izvedbi zabilježio pobjedu rezultatom 23:19.

U drugoj turi klasičnih igara pobjede su za Primošten izborili Renato Markoč u krugu rezultatom 25:16 i par Marin Huljev i Roko Skorić rezultatom 13:5 što je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu rezultatom 12:10,a poraze su uknjižili Ivan Prgin u pojedincu rezultaom 13:11 i trojka u sastavu Josip Perkov /Denis Skorić/, Darko Markoč i Jakov Matošin rezultatom 13:4.

Ovom pobjedom boćari Primoštena potvrdili su prvo mjesto na tablici nakon odigranog liga natjecanja, te su izborili prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka u kojem prvi susret polufinala igraju protiv ekipe Zagore u Šibeniku na terenima sportskog centra Šubićevac dana 17.05.2015.god. s početkom u 16,00 sati.      U drugom polufinalnom susretu sastaju se ekipe Čiste velike i Piramatovaca, dok se u razigravanju za ostanak u ligi sastaju ekipe Telekoma i Zrinskog.

boćari primoštena

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 svibnja, 2015 12:38