Brončani Ante na kvadrat !!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 listopada, 2016 19:16

Brončani Ante na kvadrat !!

Ante Soža Fofić i stariji kolega iz kluba Ante Bogdan osvojili su brončane medalje ( svaki u svojoj kategoriji ) na superteškom Velebitu!

Bravo momci, znamo koliko je surov taj Velebit, ali čini se da to vama nije stvaralo probleme. Posebna pohvala mlađem Anti koji je u jako malo vremena izrastao u vrhunskog biciklista 🙂 Nek ti ovo bude vjetar u leđa !

Evo malo detalja o samoj utrci…..

VELEBITSKI MTB MARATON 2016: putevima Winnetoua

01.10.2016., subota / 5. izdanje
Obrovac/ Južni Velebit / kanjon rijeke Zrmanje 

Kultna petodnevna pustolovna utrka Terra Incognita, koja se od 2000.-2007. osam puta uzastopno održavala i ugostila pustolovne trkače iz ukupno 36 zemalja, među kojima i neke od najizdržljivijih sportaša današnjice, imala je na svoja 3 izdanja, 2002., 2006. i 2007. godine upravo ovu trasu kao jednu od dionica brdskog bicikla. U tih pet dana utrke natjecatelji su ostali fascinirani ljepotama Hrvatske: od otoka, mora, rijeka i planina, trekinga, brdskog bicikla i kajakaških dionica. No, većini je najupečatljivija ostala upravo dionica brdskog bicikla južnim Velebitom. Danski tim koji je pobijedio 2007. godine i koji se natjecao na desetinama utrkama širom svijeta opisao je to kao „najfascinantniju dionicu brdskog bicikla koju su ikada vozili“. Bolju preporuku i kompliment od ljudi koji žive pustolovinu i koji su vidjeli najljepše od našeg Planeta – ne može se dobiti. I bez lažne skromnosti i lokal-patriotizma – u potpunosti im vjerujemo. Jer, Velebit  zaista  jest jedan od najvećih prirodnih bisera Europe i na našu sreću, toliko nam dostupan i na dohvat ruke.

Velebit s regijom Likom, rijekom Zrmanjom, nacionalnim parkovima Paklenica, Sjeverni Velebit i Plitvička jezera tvori jedinstvenu prirodnu cjelinu u Europi i prirodnu turističku atrakciju koja bez sumnje može biti scenografija za svaki klasični western film. Zato nije čudno što je baš na ovom prostoru tijekom 60-ih i 70-ih godina u njemačko-francuskoj koprodukciji snimljeno čak 8 nastavaka kultnog westerna „Winnetou“, po legendarnim romanima Karl Maya. Upravo ovaj western jedan od najgledaniji europskih filmova svih vremena što nas je inspiriralo da priču o Winnetouu i Velebitu pretvorimo i u turističku ponudu i našim gostima priredimo nezaboravno iskustvo. Osim priče o Winnetouu velebitska regija sa turističkim centrom u Starigrad Paklenici nudi neiscrpne mogućnosti za aktivni odmor i pustolovine. Zasigurno, uz treing utrku Velebit Ultra Trail, Velebitski MTB maraton je najupečtljivija  atrakcija koja će vas sasvim sigurno oboriti s nogu.

IMG-20161001-WA0006 IMG-20161001-WA0004

 

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 1 listopada, 2016 19:16