Bura će prestati tek u četvrtak

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 kolovoza, 2016 15:46

Bura će prestati tek u četvrtak

Donosimo vremensku prognozu do početka rujna

Za nama je vjetroviti ponedjeljak koji je u svom provom dijelu, zbog prolaska frontalnog poremećaja, donio kišu, pljuskove i grmljavinu, ali i pad temperature zraka. Poremećaj se postupno premjestio na jugoistok, pa je jačanjem polja visokog tlaka zraka sa zapada počela stabilizacija vremena.

Do kraja aktualnog tjedna neće više biti nikakvih meteoroloških iznenađenja. Postojana anticiklona osigurat će nam dug niz vedrih dana, a i vjetar će prema kraju tjedna sve više slabiti. Temperature zraka bit će u porastu pa će se vratiti dnevne vrućine.

Utorak će biti pretežno vedar. Puhat će umjerena do jaka bura koja podno obalnog gorja i dalje može imati olujne udare, uglavnom ujutro. Podno Velebita ujutro će biti orkanskih udara preko 120 km/h. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 13 do 17°C, uz obalu i na otocima od 18 do 22°C. Najviše dnevne temperature od 24 ponegdje u Zagori do 31°C na jugu Dalmacije.

Vedro će biti tijekom srijede. Ujutro i navečer će puhati umjerena do pojačana bura, ponegdje s vrlo jakim udarima, a podno Velebita olujnim udarima preko 100 km/h. Popodne će bura u Dalmaciji prolazno okrenuti na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 32°C.

Stabilno ljetno vrijeme nastavit će se u pretežno vedri četvrtak. Ujutro i navečer će puhati slaba do umjerena bura, danju slab vjetar zapadnih smjerova. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, a danju toplije i bit će od 29 do 33°C.

Petak će biti pretežno vedar. Ujutro će puhati slaba, rijetko gdje i umjeren bura. Danju slab do umjeren vjetar zapadnih smjerova koji u kanalima među otocima popodne prolazno može biti pojačan. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 15 do 18°C, uz obalu i na otocima od 19 do 23°C. Najviše dnevne temperature od 28 do 32°C.

U subotu će biti vedro. Noću će puhati slaba bura, danju slab do umjeren maestral. Temperature zraka bez veće promjene ili stupanj niže u odnosu na petak.

I nedjelja donosi nastavak stabilnog vremena uz obilje ljetnog sunca. Noću će biti tiho ili uz slab burin, danju će puhati slab maestral. Danju vrlo toplo i vruće s najvišim dnevnim temperaturama većinom od 28 do 32°C.

Po svemu sudeći, sve do kraja kolovoza neće biti promjene vremena, a možda i dalje! Zadržat će se vedro, a danju vrlo toplo i vruće.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 23 kolovoza, 2016 15:46