I DALJE NA SNAZI CRVENI ALARM Vjetar rušio štandove u Primoštenu

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 prosinca, 2014 14:49

I DALJE NA SNAZI CRVENI ALARM Vjetar rušio štandove u Primoštenu

Snijeg bi trebao nastaviti padati dobar dio nedjelje, a ponegdje bi ga moglo biti i sljedećih dana

Državni hidrometeorološki zavod za nedjelju najavljuje umjereno i pretežno oblačno s jakim oborinama. U unutrašnjosti snijeg, na Jadranu povremeno kiša, a ponegdje i snijeg, ponajprije na sjevernom dijelu. Glavnina oborina bit će u prvom dijelu dana, očekuje se snježni pokrivač od 10 do 30 cm, ponegdje u gorju i Zagori i oko 50 cm, a na srednjem i južnom Jadranu mjestimice obilnija kiša.

Zapuhat će umjeren i jak sjeveroistočnjak s olujnim udarima, a na Jadranu će jugo oslabjeti i najprije na sjevernom dijelu okrenuti na jaku i olujnu buru. Temperatura zraka na kopnu uglavnom između -5 i 0, na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 0 do 5, a na srednjem i južnom od 5 do 10 °C, poslijepodne u padu.

jak vjetar u primoštenu

Foto: Ivan Pancirov

Meteoalarm je objavio upozorenja za cijelu Hrvatsku. Crveni je alarm, koji označuje izuzetno opasno vrijeme, zbog mogućih nanosa snijega do pola metra najavljen za dalmatinsko zaleđe. Narančasta uzbuna, koja označuje opasno vrijeme, vrijedi za sve ostale krajeve Hrvatske osim Slavonije i Baranje, gdje je oglašena žuta uzbuna.

meteoalarm

Meteoalarm.hr

U ponedjeljak u početku većinom oblačno, a snijega će još biti u Slavoniji, gorskim predjelima te u Dalmaciji uz mjestimice kišu. Od sredine dana oborine će posvuda prestati, a sa zapada će se djelomice razvedriti.

jak vjetar u primoštenu

Foto: Ivan Pancirov

 

Puhat će umjeren do jak sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura. Temperatura u unutrašnjosti između -8 i -3, na Jadranu od -3 do 3 °C.

Početkom sljedećeg tjedna djelomice sunčano, vjetrovito i osobito u unutrašnjosti vrlo hladno. Uz povremeno više oblaka, očekuje se i slab snijeg, ponajprije u gorju. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, na Jadranu jaka i olujna bura i sjeverac. Temperatura u unutrašnjosti negativna, jutarnja i niža od -10 °C. Na Jadranu ujutro i do -5, a danju oko 0 °C.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto:Ivan Pancirov © PrimoštenPlus

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 28 prosinca, 2014 14:49