Danas i u prvom dijelu četvrtka prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 7 veljače, 2018 10:19

Danas i u prvom dijelu četvrtka prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove

Dok u ostatku Hrvatske pada snijeg, u Dalmaciji su temperature i dalje proljetne. Danas i u prvom dijelu četvrtka prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove, a zapuhat će i bura, javlja Šibenik meteo.

Puhati će umjereno do umjereno jako jugo koje će prema večeri postupno slabiti i okrenuti na zapadne i sjeverozapadne smjerove. Temperature zraka, osobito jutarnje će biti u porastu i kretati će se od 9 do 11°C.

Meteoalarm je zbog najavljenog pogoršanja vremena za sutra izdao dva žuta upozorenja i to za lokalno obilnije oborine i jako jugo.

I u ostatku zemlje prevladavati će nepovoljne vremenske prilike uz kišu i jak vjetar na Jadranu, a u gorskim krajevima i na zapadu zemlje susnježicu i snijeg pa se očekuju i problemi u odvijanju prometa.

HAK je jutros izvijestio da je zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice u oba smjera. Obilazak za ostale skupine (osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama) je starom cestom kroz Gorski kotar (DC3).

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Snijeg otežava promet u Lici, Gorskom kotaru, sjevernom dijelu Hrvatskog primorja te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i skliskim kolnicima od kiše vozi se u Istri, Dalmaciji i dijelu Slavonije. Na širem području Gračaca pada ledena kiša. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima kroz unutrašnjost.

Zimski su uvjeti te je zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obvezna zimska oprema na cestama u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva 2, državnu cestu DC3 kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke, autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Maslenica i državnu cestu DC1 na dionici Trakošćan-Krapina- Zaprešić-Jastrebarsko-Karlovac-Grabovac-Udbina-Gračac-Knin i autoceste A7 između GP Rupa i čvora Diračje te A4 Goričan-Zagreb između čvorova Breznički Hum i Goričan (do GP Goričan i mosta Mure-stari GP Goričan).

Trenutno nema prohodne ceste za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 7 veljače, 2018 10:19