Devedeset godina primoštenske glazbe

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 22 ožujka, 2019 12:19

Devedeset godina primoštenske glazbe

Devedeset godina primoštenske glazbe… Možda to i nije neka velika proslava u odnosu na susjedne glazbe koje slave obljetnice postojanja s troznamenkastim brojevima, ali gledajući cjelokupnu sliku te pogotovo činjenicu da smo jedino primoštensko kulturno društvo s tolikim stažem, uviđamo da to i nije tako mala stvar.

Stoga, nošeni posebnim osjećajem ponosa glazbari će ovu godinu svojim radom i koncertima posvetiti da posluži kao spomen proteklim vremenima i svima onima koji su bili, koji su sada i koji će biti dio primoštenske glazbe.

Značaj proslave 90. godišnjice primoštenske glazbe tim je veći, ne zbog same proslave postojanja nekog umjetničkog društva, već u tome što je to društvo živjelo život sa svojim mještanima, da je plakalo kad se plakalo, da se veselilo kad se trebalo veseliti, prateći svojom muzikom sve oblike okupljanja primoštenskog puka.
Sada je već četiri generacije Primoštenaca prošlo ili prolazi kroz glazbu, te vjerojatno nema nijedne obitelji u Primoštenu koja nije imala doticaja s glazbom.

Stoga, od srca čestitajmo primoštenskim glazbarima na prvih 90. godina postojanja.

Kako je to izgledalo kroz povijest,  pogledajte u našoj foto galeriji …

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus 22 ožujka, 2019 12:19