Dnevnik jedne čitateljice

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 veljače, 2016 11:26

Dnevnik jedne čitateljice

Volim čitati,volim pisati,volim slušati tuđe priče,one svakodnevne,ne opterećujuće.
Odlučila sam ih zapisati i većina je odraz mojih razmišljanja o prožvakanim temama.

Jedna čitateljica

                  BRAČNE OBVEZE

Iz vlastitog iskustva znam da je nama ženama jako bitno ugoditi svima oko sebe. Same sebi smo nametnule da moramo imati dobar posao,moramo imati savršeni obiteljski život(čista kuća,dica savršena,poslušna,muž sit,svekrva zadovoljna količinom prašine u vašem domu itd.,itd.)
Razumite šta oću reći. E sad. Najčešće sebe uhvatim u razmišljanju kako u sve to uklopiti onu najslađu bračnu obvezu – sex.
Znači, ja se ujutro ustanem, razvezem dicu,popijem kavu,obavim spizu, pospremim po kući, skuvam ručak i spremim se za posao. A cilo vrime mi je u glavi da još uvik nisam niti na polovici dnevnih obaveza. Majkemi,  nekada se okrenem oko sebe i pogledam druge žene i zapitam se kako one sve stignu, kako?? Kad se ta i ta seksa s mužem,rade li to uopće,i kad to rade. Ujutro,popodne,kad im se nekakvi termini poklope? Jednom tjedno, misečno ili nedaj bože godišnje. Možda samo na izmjeni godišnjih doba.

Mislite sad,a luda li je ova,ja to nikada nisam promislila,jok nisi,sve je to dio ženskog preispitivanja.
Sve to meni prolazi kroz glavu i usput zbrajam i oduzimam imam li danas slobodan termin za to obaviti. Treba se sve poklopiti,dica tribaju ranije leći, ja u međuvremenu tribam upaliti mašinu robe,drugu skupiti sa žice,oprati suđe od ručka,a čeka me i od večere,moliti se da muž sudjeluje u natjerivanju dice na spavanje…,a da, i otuširati se.
Prođe dan i evo mene po tušem,to je to,imamo termin! Ali onda se uhvatim u razmišljanju kako se nadam da je on zaspa na kauču.

Yes,to je riješenje da odahnem,pogledam seriju,vidim šta ima na fb-u,meditiram,SPAVAM.Umorna sam,krepana.
A sutra kad prigovori šta ni jučer nije bilo akcije,ja mogu mrtvo ladno reći,a dušo da nisi zaspa i hrka ka četiri parna stroja,bilo bi.

Možda ću imati malu grižnju savjest,ali nadoknadit ćemo mi to jednom kroz narednih par dana.
I tako šuljam se ja iz kupatila,sva napeta kako će kocka pasti,kad eno njega u blaženom snu, lipši je od anđela,najdraži mi je ikad. A meni smiješak na licu, ne možeš protiv više sile.
Nekada planovi jednostavno propadnu. 😉

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 15 veljače, 2016 11:26