Do četvrtka na našem području očekuje se pretežno vedro vrijeme

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 6 kolovoza, 2019 09:38

Do četvrtka na našem području očekuje se pretežno vedro vrijeme

Do četvrtka na našem području očekuje se pretežno vedro vrijeme uz povremenu visoku i prozirnu naoblaku. Vjetar će biti uglavnom slab i to danas maestral, a sutra jugozapadnjak.

Polje malo povišenog tlaka zraka nad Jadranom podržava stabilne vremenske prilike pa jutros u regiji prevladava pretežno vedro vrijeme uz slabe vjetrove stabilnog ljetnog vremena. Polje srednjeg ili malo sniženog tlaka zraka zadržati će se nad većim dijelom kontinenta cijeli ovaj tjedan pri čemu ciklona nad Atlantikom na svojoj prednjoj strani povlačiti će sve topliji zrak s juga kontinenta i sjeverne Afrike, a njezini oslabljeni frontalni poremećaji mogu pred vikend donijeti i manju promjenu vremena uz lokalno slabe pljuskove.

Danas će zapuhati slabo jugo koje će biti uvod u sutrašnju manju promjenu vremena koju će karakterizirati prolazno naoblačenje uz malu mogućnost za slabe lokalne pljuskove. Temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati će se od jutarnjih 20 do 22 uz obalu, odnosno od 14 do 18 u zaleđu, do maksimalnih 30 do 32, u zaleđu do 33°C.

Od petka do kraja vikenda uz pretežno sunčano vrijeme vjetrovi će okrenuti na sjeverozapadnje i zapadne smjerove, u nedjelju na jugozapadne.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 6 kolovoza, 2019 09:38