FAŽOLIJADA u Primoštenu ispunila sva očekivanja

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 prosinca, 2014 22:07

FAŽOLIJADA u Primoštenu ispunila sva očekivanja

Nakon par uspješno organiziranih Lignjada, rodila se jedna simpatična ideja u glavi našeg sumještanina Ernesta Matošina: – Ajmo napraviti nešto luđe i jače, nešto što će aktivirati sve veći broj sudionika i konzumenata, ajmo napraviti feštu od fažol – FAŽOLIJADU !! I bome bi tako !

Od male zamisli u glavi pojedinca, organizirala se odlična i vesela manifestacija gdje su uživali SVI. Od natjecatelja koji su morali skuhati najukusniji fažol, pa sve do posjetitelja koji su taj fažol degustirali.

Za natjecanje se prijavilo 11 ekipa: nogometaši,jedriličari, boćari i boćarke, biciklisti, tete iz vrtića, lovci, majke (žene i kraljice),glazbari,te gosti iz Vodica ribolovci “Mali porat” i motoristi iz Šibenika – Moto klub “Galeb”.

Svi su oni imali za zadatak da u dva i pol sata na svom štandu pripreme i skuhaju najukusniji fažol koji će očarati nepce troje članova žirija. Bilo je simpatično vidjeti volju i energiju u svim ekipama, osjećaj za organizaciju svog štanda i zalaganje u svemu što su radili. Zanimljivo je to, što je svatko imao svoj dress code koji je upućivao kojoj “bandi” pripada. Svi su imali svoje tajne sastojke i male kulinarske tehnike i iskreno svi su skuhali odlična jela, dokaz tome je i da su sva jela nestala u kratkom vremenu.

No, pobjednik je mogao biti samo jedan, a to su ovaj put bile MAJKE ! Tim ponosnih mama koje su svojim fažolom oduševile žiri.

Nadamo se da će ova fešta, koja je zaživjela od male ideje, narasti u nešto tradicionalno, jer ovakav duh zajedništva i zabave treba ponovo doživiti.

Pogledajte u našoj fotogaleriji i u par kratkih videa dašak atmosfere:

 

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 20 prosinca, 2014 22:07