FOTO – Benjamin Aaron Balogha i Marisa Perković najbolji montažeri

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus studeni 26, 2017 17:19

FOTO – Benjamin Aaron Balogha i Marisa Perković najbolji montažeri

  1. Evo par fotografija direkt iz Kine 🙂

U Šangaju je održano Svjetsko natjecanje u edukacijskoj robotici (WERcontest – World Educational Robot Contest) koje se u najmnogoljudnijoj zemlji održava od 2002. a na kojem je hrvatski Insitut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) nagrađen posebnom WER-ovom nagradom za izvanredan doprinos i razvoj tog natjecanja te same robotičke zajednice u Hrvatskoj, a hrvatski timovi osvojili nekoliko nagrada.

Na svjetskoj smotri mladih robotičara susreću se najbolje ekipe s državnih razina u tri dobne skupine: niži odnosno viši razredi osnovnih škola te srednjoškolci, a svi se oni natječu u pet do šest kategorija.

Ove godine na njoj su sudjelovale i tri ekipe iz Hrvatske, a iz regije su im se pridružile još dvije iz BiH odnosno jedna iz Srbije.
Fokus IRIM-a je razvoj digitalne i znanstvene pismenosti, tehnoloških i drugih kompetencija u okviru sektora STEM za mlade u Hrvatskoj, ali i drugim zemljama.

Hrvatske ekipe nagrađene su i u tim kategorijama i to za najbolju prezentaciju koja je otišla u zagrebačku OŠ Julija Klovića odnosno Vidu Martinu Luliću i Dinu Plečku te njihovom mentoru Petru Dobriću, dok su učenici iz OŠ Primošten najbolji montažeri.Benjamina Aarona Balogha i Marisu Perković u ovom projektu vodila je mentoricaAmalija Pancirov.

Cijeli tekst i još fotografija pogledajte na linku Slobodna Dalmacija

PrimoštenPlus
od PrimoštenPlus studeni 26, 2017 17:19