FOTO – Primošten ima još jednu novu vinariju!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 listopada, 2021 11:30

FOTO – Primošten ima još jednu novu vinariju!

S pogledom od milijun eura:)

Zadruga je osnovana u rujnu 2020 godine, na inicijativu  gospodina Nenada Marinova, Kreše Petrekovića i Nike  Đukana, sa ciljem da se višak grožđa Babić i dalje otkupljuje od proizvođača u Primoštenu i okolici, s tendencijom daljnjeg poticanja, kroz kontinuitet i stimulacijom za  ekološkom proizvodnjom uz  povećanu cijenu otkupa.

Vino se proizvodi na prirodan način: bez gljivica, bez kvasaca i bez sumpora, puni se nefiltrirano ,i kao takvo zadržava svoja prirodna svojstva, a to je ujedno trend u prodaji pogotovo kod mlađe populacije konzumenata vina. 

Proizveli smo pet tipova vina:

Vino  Barbba:  mješavina sorte grožđa plavina, lasin,debit,maraština (lagano vino koje je osebujno sa svojim isprepletenim mirisom i pitkošću.

Vino Annderis: proizvedeno od sorte grožđa Babić sa lokaliteta Jadrtovac

Vino Kaamen  : proizvedeno od sorte Babić i okolnih mjesta Primoštena ( Blizna, Bristrivica, Vinovac, Šibensko zaleđe)

Vino Kaamen  II : proizvedeno od sorte Babić iz primoštena i okolice, iz mlađih vinograda

Vino Kaamen III : proizvedeno od sorte Babić iz Primoštena  iz starih vinograda (  Bucavac, Jasenovik, Trovrh, lokaliteta povjesno dokazanih po kvaliteti )

Uvijek je prodaja ključ svega, tako je i u ovom slučaju jer kompletna proizvodnja vina plasirati će se kroz izvoz u najvećoj mjeri, u USA , Europsku uniju, ali i ostale zemlje svijeta zahvaljujući prodajnoj mreži Nike i Kreše koji taj posao dugi niz godina rade kroz svoje tvrtke u USA, Brazilu i Francuskoj.

Vinarija je smještena u Primoštenu na adresi Splitska 83, gdje će i naši kupci kroz kušaonu u vinariji moći probati naša vina, a naravno i svi turisti koji će se i u idućoj godini odmarati u Hrvatskoj.

POLJOPRIVREDNA  ZADRUGA  MOTIKA

>F

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 17 listopada, 2021 11:30