FOTO: Završna svečanost 17. literarno-likovnog natječaja “Poj riči materinske”

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 28 ožujka, 2023 10:57

FOTO: Završna svečanost 17. literarno-likovnog natječaja “Poj riči materinske”

Poezija stanuje u srcu

Ona živi u duši

Poezija u glavi nije

Kada šapućeš srcu

Kad govoriš duši

Puna si

Poezije.

U petak, 24. ožujka 2023. godine u Osnovnoj školi Primošten održana je završna svečanost 17. literarno-likovnog natječaja “Poj riči materinske”. Na ovogodišnji natječaj pristiglo je više od 300 literarnih i likovnih radova učenika iz RH, BiH i Vojvodine, Srbije. Na završnoj svečanosti nagrađenim učenicima i njihovim mentorima podijeljene su nagrade, pohvale i priznanja za literarne i likovne uratke i ovogodišnji zbornik radova. U programu završne svečanosti sudjelovali su učenici iz OŠ Rogoznica, OŠ Ivan Duknović, Marina, PŠ Vrsine, OŠ „Matija Gubec“, Cernik, OŠ Matije Gupca, Gornja Stubica, OŠ Ivan fra Frano Jukić, Usora, BiH, male čipkarice iz naše škole sa svojom mentoricom Lorentom Gracin te Udruga građana Krč iz Primoštena i njihovi najmlađi članovi.

VELIKO HVALA roditeljima, učenicima i mještanima Primoštena koji su ugostili učenike i njihove mentore iz udaljenih krajeva, vrijednim mamama koje su pripremile razne vrste kolača te svima onima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji natječaja i završne svečanosti.

U nastavku slijedi nagrađena pjesma učenika naše škole te poziv svim učenicima da se u što većem broju odazovu na osamnaesti Poj riči materinske koji će se održati, kao i svake godine, u ožujku, u Danima hrvatskog jezika.

 

Foto:Luigi Shkreli

 

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 28 ožujka, 2023 10:57