Godišnjom nagradom Ivan Filipović nagrađen ravnatelj OŠ Primošten dr. sc. Nedjeljko Marinov

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 prosinca, 2016 08:55

Godišnjom nagradom Ivan Filipović nagrađen ravnatelj OŠ Primošten dr. sc. Nedjeljko Marinov

 

Nagrada Ivan Filipović dodjeljuje se od 1964. za najznačajnija ostvarenja tijekom proteklih godina istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima (godišnja nagrada), te istaknutim prosvjetnim djelatnicima, znanstvenicima i stručnjacima čiji je pedagoški ili znanstveni i stručni rad trajan doprinos odgojno-obrazovnoj djelatnosti u RH (za životno djelo).

Godišnjom nagradom Ivan Filipović nagrađen je ravnatelj OŠ Primošten dr. sc. Nedjeljko Marinov. 

Na nagradi je ravnatelju u ime Učiteljskog vijeća i svih zaposlenika škole čestitala njegova zamjenica učiteljica Silvija Jadrijević:
Čovjek … osoba koja se cijeli život posvetila radu s djecom, osoba kojoj je u radu u školi godinama raslo srce koje se punilo ljubavlju prema djeci-kolegama-zvanju, osoba čija su “vrata” savjeta i pomoći uvijek za svakoga u svakom trenu širom otvorena, osoba koja je nas u ovoj školi naučila cijeniti zvanje UČITELJA…jer biti UČITELJ je više od zvanja i zanimanja – to je poziv, to mora doći iznutra – to je pokazao kroz rad već 35 godina gospodin Nedjeljko Marinov – ravnatelj naše škole, Osnovne škole Primošten. Kako znamo reći: “Male škole, a velikog srca!”
Da, velikog srca!
Osjećamo se sretni što radimo s najboljima i učimo od najboljih!!!

….”Da moram birat, opet bih bio učitelj… .”

Poj riči materinjske 2015

Ravnatelj Nedjeljko Marinov zahvalio je svima onima koji su zaslužni za ovo visoko priznanje:

Biti nositelj Državne nagrade Ivan Filipović po meni je izuzetna čast i zadovoljstvo. Hvala svima koji su prepoznali trud, zalaganje i angažman te pokrenuli korake u cilju kandidiranja za ovu vrijednu nagradu. Posebno sam zahvalan prof. dr. sc. Mati Matasu, prof. Mirku Matijašu i Učiteljskom vijeću OŠ Ivana Duknovića, Marina. Naravno, nagradu doživljavam kao mozaik –  priznanje mojoj obitelji koja je bila uvijek uz i iza mene, posebno hvala mojoj Nadi. Dio ove nagrade pripada brojnim kolegicama i kolegama s kojima sam radio kao učitelj i nastavnik. Zahvalan sam voditeljima projekta Kvalitetna škola te učiteljima ravnateljima škola koje su bile u projektu. Posebno mjesto i zasluge pripadaju zaposlenicima škola koje sam vodio kao ravnatelj – Osnovne škole kneza Branimira, Donji Muć i OŠ Primošten. Hvala svim roditeljima i mještanima koji su prihvaćali moje ideje i bili dobri suradnici. Učio sam od vrsnih učitelja, nastavnika, profesora i ravnatelja, gradio viziju i pronašao put do uma i srca suradnika kako bi ideje postajale stvarnost. Najveći učitelj svih vremena nas je naučio da sjeme koje padne na kamen ne može razviti korijenje niti donijeti plod.

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 24 prosinca, 2016 08:55