Goran Karan u suradnji s Puhačkim orkestrom Primošten snimio spot za pjesmu „Baš me briga“

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 25 lipnja, 2021 15:16

Goran Karan u suradnji s Puhačkim orkestrom Primošten snimio  spot za pjesmu „Baš me briga“

Danas, točno u podne premijerno je prikazan spot Gorana Karana u suradnji s Puhačkim orkestrom Primošten za pjesmu „Baš me briga“ s kojom će zajedno nastupiti na 61.Splitskom festivalu, najznačajnijem festivalu u Hrvatskoj i ovom kutku Europe. Na ovogodišnjoj glazbenoj manifestaciji, uz finalnu večer novih skladbi, na programu će biti i retrospektivna večer te ekskluzivni koncert otvorenja Splitskog festivala.
Evo što o svemu kaže Goran Karan:

Baš me briga – za sve što nije ljubav

Pjesma “Baš me briga” pjeva o stanju posebnog zadovoljstva i potpunosti koje nastaje kada se sjetiš i osjetiš što ti je u životu zaista važno. Mislim da svakom od nas najviše radosti donosi ono što se događa sasvim iznutra, ona stalna ljubav, čije davanje i primanje stvara u nama divne uspomene i vjeru u svaki novi dan i koja je nevidljiva onima koji je nemaju.

”Baš me briga” je pjesma o osjećaju koji se budi kada se vraćaš na drago mjesto koje ti donosi mir i zadovoljstvo. Tada se u srcu sretnu i poljube životna retrospektiva i perspektiva, sve ima smisla, a osmijeh ti sam sleti na lice.

Nekako se prilikom organizacije snimanja videa sve tako namjestilo da sam, sticajem okolnosti, osim scenarista, postao i redatelj. I, eto nam prvijenca!

Sva događanja su snimljena na splitskoj plaži Bačvice. To je moje omiljeno mjesto i jedan poseban mikro-svemir i paralelna dimenzija, u kojoj uvijek ima mjesta i vremena za mir, radost i igru. Na Bačvicama prestaje onaj obvezni dio programa i tu se, snagom elemenata i dragim društvom, punim dobrom voljom.

Da bi video za pjesmu prikazao stanje stvari onakvim kakvo zaista jest, u spotu za ”Baš me briga” se pojavljuju neki moji stvarni prijatelji; tu je svestrana kolegica Mirella Meić, umjetnik Julio Žuvela, a tu je i DJ Payo. Naše drage Manuela Šut i Mare Stipičić se dodaju balunom za picigin, a vidi se i još puno dobrih i dragih ljudi koji su na dan snimanja bili na Bačvicama. Čini mi se da smo za ovo snimanje dobili odobrenje i od nekih viših institucija, jer su nam to jutro pred plažu došli i dupini. Također, spot je jednim dijelom sniman u caffeu Žbirac, pa se zahvaljujem osoblju; Svjetlani Borović, Ivani Kalinić, Željani Vrdoljak, Luki Kurtovu i spisateljici Kati ,rečenoj Mitchell, na dobroj volji i na inventaru koji su nam stavili na raspolaganje, a osobito na skupocjenoj Ferrari karioli (kolicima). Trešnje je iz svog vrta i svojim rukama ubrala i od srca nam dala Katja Barić.

Kako bi naše veselje bilo potpuno, došli su nam zasvirati i cure i momci izi Puhačkog orkestra Primošten, baš kao u one slavne dane, kada su uz njihovu podršku u dresu Jugoplastike Kukoč, Rađa, Perasović, Sobin i društvo osvajali svjetske košarkaške vrhove.

Članovi Puhačkog orkestra Primošten u videu su Mia Ercegović, Tea Šarić, Marieta Huljev, Ivana Šarić, Josip Matošin, Nikola Vidović i Ivan Ercegović. Tu su i Nikolini blizanci Toma i Sara Vidović, zato da nam cviće i dalje raste.

Snimatelj je bio Jovica Kozlica, Sanja Krstulović je bila (i ostala) majstor šminke, a spot je montirao Željko Petreš, koji mi je bio i mentor na mom redateljskom početku.

Veliko hvala svima koji su nam taj dan dali ruku u oslikavanju pjesme.

…samo da se zna -”Ovo mi naše najbolje paše, za ljubav mira….”

A za sve ostalo što nije ljubav – ”Baš me briga!”

Goran

Uživajte u ovim predivnim kadrovima!

Photo: Screenshoot YouTube

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 25 lipnja, 2021 15:16