GUŠTAJTE U VIKENDU: Sunčano i vruće vrijeme, idealno za izležavanje na plaži

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 26 svibnja, 2018 10:02

GUŠTAJTE U VIKENDU: Sunčano i vruće vrijeme, idealno za izležavanje na plaži

Sunčano i vruće vrijeme, idealno za izležavanje na plaži, bit će cijeli vikend i stvarno je prava šteta ako danas ili sutra morate raditi.

 

Nakon nešto nestabilnijeg vremena koje je prevladavalo u prvoj polovici tjedna naredni dani donijeti će stabilnije vremenske prilike, osobito uz obalu i na moru.

Kako javlja Šibenik meteo, na obali će danas prevladavati sunčano vrijeme. Puhati će slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova, noću tiho ili burin. Temperature zraka kretati će se od 18 do 26°C. Od sredine dana u zaleđu lokalno doći do jačeg razvoja naoblake uz lokalne grmljavinske pljuskove koji se mogu proširiti i do obale, osobito na zapadu županije.

Nedjelja će biti slična prethodnim danima pri čemu su izgledi za popodnevne grmljavinske pljuskove slabiji i uglavnom se očekuju na širem kninskom području. Puhati će slabi vjetrovi zapadnih i sjeverozapadnih smjerova uz temperature zraka od 18 do 27°C.

Dežurna prognostičarka Državnog hidrometeorološkog zavoda za Index je najavila da će sljedeći tjedan biti pakleno vruć.

– Početkom sljedećeg tjedna imat ćemo stabilnije vremenske prilike. Definitivno će biti sve toplije, a uz dotok toplog zraka s juga i jugozapada, očekujemo temperature oko 30 stupnjeva, a ponegdje i više od toga- izjavila je DHMZ-ova prognostičarka u razgovoru za Index, dodavši kako na područjima na kojima neće biti naoblake možemo očekivati zaista visoke temperature. Tako ćemo već krajem svibnja imati temperature koje su primjerenije sredini ljeta.

 

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 26 svibnja, 2018 10:02