I dalje sunčano i vruće, za vikend promjena vremena

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 27 kolovoza, 2020 09:51

I dalje sunčano i vruće, za vikend promjena vremena

U Šibeniku izmjerena temperatura zraka u 8 sati iznosila je 22 Celzijeva stupnja. U nastavku tjedna na kopnu uglavnom suho i sunčano, za vikend i prilično vruće. A u nedjelju na zapadu nestabilnije kao uvod u izraženiju promjenu vremena i zahladnjenje u ponedjeljak. U nedjelju će promjena s pljuskovima, grmljavinom i jačim neverama zahvatiti sjeverni Jadran, zatim i Dalmaciju.

U četvrtak vjetar na sjevernom Jadranu slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni uz malo valovito more, a ujutro podno Velebita bura. Najviša dnevna temperatura od 26 u gorju do 31 na obali. U unutrašnjosti Dalmacije i na srednjem Jadranu prevladavajuće sunčano i vruće, u noći i ujutro uz burin i sjeverozapadnjak, a poslijepodne većinom jugozapadnjak, te malo valovito more. Najniža temperatura od 14 u Zagori do 23 na obali, a najviša oko 31 stupanj – prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.

U nastavku tjedna u unutrašnjosti pretežno sunčano i vruće, osobito tijekom vikenda. Do subote uglavnom u gorju postoji mala mogućnost lokalnog popodnevnog pljuska, dok će u nedjelju na zapadu porasti naoblaka i vjerojatnost kiše i grmljavine, osobito u Gorskome kotaru.

I na Jadranu do subote pretežno sunčano i vruće, a u nedjelju još i u Dalmaciji.

Na sjevernom dijelu u subotu već više oblaka uz mjestimice moguću kišu, a u nedjelju jače naoblačenje s pljuskovima, grmljavinom i izraženijim neverama te padom temperature.

Izvor:Šibenik.in

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 27 kolovoza, 2020 09:51