Idealne vremenske prilike za blagdan Svih svetih

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 listopada, 2015 15:12

Idealne vremenske prilike za blagdan Svih svetih

Vikend pred nama donosi sunčano vrijeme, idealno za radove ili boravak na otvorenom. Najviše dnevne temperature zraka prelazit će toplih 20 stupnjeva, što uključuje i gotovo idealne vremenske prilike za blagdan Svih svetih u nedjelju

U četvrtak smo ispratili posljednju ciklonu ovoga listopada. U Rogoznici su jučer pale čak 82 litre kiše po kvadratnom metru, dok na jugu Dalmacije kiše uopće nije ni bilo.

Vikend pred nama donosi sunčano vrijeme, idealno za radove ili boravak na otvorenom. Najviše dnevne temperature zraka prelazit će toplih 20 stupnjeva, što uključuje i gotovo idealne vremenske prilike za blagdan Svih svetih u nedjelju. Maslinari će se obradovati informaciji da prva sljedeća kiša uopće nije na vidiku, pa će nas stabilno i natprosječno toplo vrijeme pratiti i cijelog sljedećeg tjedna.

Foto-lipanj-

U petak će biti pretežno vedro. Promjenjive naoblake još ujutro može biti na otvorenom moru. Ujutro i navečer puhat će slaba do umjerena bura, ponegdje i pojačana. Podno Velebita jaka bura koja će navečer pojačati na olujnu. Danju u Dalmaciji slab zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 6 do 12°C, uz obalu i na otocima od 12 do 16°C. Najviše dnevne temperature od 18 do 23°C.

Pretežno vedro bit će tijekom subote. Ujutro i navečer puhat će slaba do umjerena bura, ponegdje i pojačana. Podno Velebita jaka do olujna bura. Danju u Dalmaciji slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 2 do 7°C, uz obalu i na otocima od 8 do 13°C. Najviše dnevne temperature od 17 do 22°C.

Pretežno vedro bit će i u blagdansku nedjelju. Ujutro će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i dalje jaka s olujnim udarima. Bura će danju malo oslabiti, a u Dalmaciji će okrenuti na slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 1 do 6°C, uz obalu i na otocima od 7 do 12°C. Najviše dnevne temperature od 16 do 21°C, u Istri ponegdje malo hladnije.

Primošten Phantom 3

Stabilno i natprosječno toplo zadržat će se i cijeli nadolazeći tjedan. Neće biti značajnijeg vjetra pa će se iz dana u dan povećavati mogućnost magle, čak i na moru.

Izvor:Dalmacijanews.hr/Rade Popadić

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 30 listopada, 2015 15:12