Imamo prvake Hrvatske

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 listopada, 2015 19:23

Imamo prvake Hrvatske

Završeno državno prvenstvo olimpijskih klasa

Nažalost ne mi kao klub, ali Državno koje smo mi organizrali je došlo do kraja i nakon konačnog zbroja rezultata dobili smo prvake Hrvatske u svim kategorijama za koje je regata i bila raspisana.

Sjećate se da je u analizi jučerašnjih rezultata u nekoliko flota bilo vrlo tijesno u vrhu. Zbog toga su neki bili u velikim iščekivanjima, nekima su se nade i snovi rasplinuli, ali sve je to dio sporta i sportske sreće.

Pa da vidimo što su bodovne liste pokazale na kraju.

Prvenstvo u jedrenju Primošten (26)

U klasi 420 na vrhu se vrlo dominantno nalazila zadarska posada Marfat-Vrsaljko. Nakon 7 jedrenja oni su imali 5 pobjeda i po jedno 2. i 3. mjesto. Odbacili su 3. mjesto kao najlošiji rezultat i najuvjerljivije od sviju došli do naslova prvaka Hrvatske i u otvorenoj i u domaćoj konkurenciji. Na drugom mjestu su talijanke Penso-Bernandi, a na 3. talijanci Carciotti-Starc.

Najmalobrojnija klasa na prvenstvu je bila klasa Finn. Od početna tri jedriličara danas su na regatno polje izašla smao dvojica. Oni su ujedno bili i prvoplasirani, ali s obzirom na broj natjecatelja u ovoj klasi samo je proglašen pobjednik, a to je za ovu godinu Josip Olujić iz JK Labud.

Među mlađahnim srferima nije bilo inozemne konkurencije. 7 mladića i djevojaka je odjedrilo 7 jedrenja, a prvak Hrvatske Janko Kovačević iz JK Umag. Iza njega su Luka Rožić iz JK Trogir i Martina Jerman iz JK Umag.

Prvenstvo u jedrenju Primošten (1)

Čak 68 jedriličara i jedriličarki se natjecalo u Laserima 4.7. Oni su konačne rezultate dobili nakon 6 jedrenja a apsolutni pobjednik je Antonio Milevoj iz JK Kvarner. Drugoplasiran je mađar Zolt Veisse, a na trećem mjestu je Leon Kljus iz JD Val iz Crikvenice.

Među 30 Lasera radial neprikosnovena je bila naša olimpijka Tina Mihelić. Ona je još uvijek bez prave konkurencije u ovoj klasi, a najviše joj se približio njen klupski kolega iz Jk Labud, Dominik Perković. Njihov sugrađanin Stipe Gašpić iz JK Split je na trećem mjestu.

Za kraj je ostala klasa Laser standard, a tu je napeto ostalo do objave rezultata. Zlatni Tonči Stipanović i srebreni Pavlos Kontides su završili regatu s jednakim brojem bodova! Samo dva boda iza njih je završio Filip Jurišić.

Ovdje još nisu nabrojane sve dobne kategorije, podjele na mušku i žensku konkurenciju… uglavnom, podijeljeno je 30 pehara i nešto manje medalja! Najviše ih je dobila djevojka iz JK Split, Nađa Tomašević, koja je u Laser radialu završila šesta, ali je zato bila najbolja u konkurenciji do 19, do 21, djevojke… Nađa, svaka čast!

Nadamo se da su svi ostali naši gosti zadovoljni otišli doma i da će se vratiti u Primošten kad ponovno budemo organizirali regatu za neku od njihovih klasa!

Izvor JK Primošten

 

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 listopada, 2015 19:23