Interview Karmela Makelja – Nisam bila daleko od pobjede

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 studenoga, 2017 20:27

Interview Karmela Makelja – Nisam bila daleko od pobjede

Kakav je osjećaj s 19 godina osvojiti brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu? Na to pitanje odgovor sigurno ima Karmela Makelja. Mlađahna Šibenka, članica Kickboxing kluba Dalmatino i hrvatska reprezentativka proteklog je vikenda zablistala na svjetskoj smotri u glavnom gradu Mađarske. U svom prvom ozbiljnom nastupu u seniorskoj konkurenciji stigla je do polufinala i odmah uzela medalju! Karmelina je sreća bila velika, poput Dunava…

Vjera u budućnost

– Ma da, osjećaj je odličan! No, kao prava sportašica, neću skrivati da u meni ima čak i malo tuge kad vidim koliko sam bila blizu pobjede nad svjetskom prvakinjom. Moj trener Damir Lambaša odavno mi je nagovijestio da sam prerasla juniorski uzrast. Ja sam se i prije nastupa u Mađarskoj borila sa seniorkama, ali ne i na svjetskoj razini. Uspjeh na Svjetskom prvenstvu definitivno mi je potvrdio da sam spremna za to. Neke su protivnice u Budimpešti bile starije od mene i petnaestak godina. Taj mi podatak dodatno podgrijava vjeru u vlastitu perspektivu – pričala je ushićeno Karmela Makelja.
Karmelin put do polufinala i svjetske kickboxing bronce krenuo je još prije godinu dana.
– Toliko su trajala državna prvenstva i kupovi, otvoreni međunarodni turniri, na kojima sam morala poraziti sve protivnice da bih se nametnula izbornicima. Istovremeno sam odrađivala sparinge u klubu s Nives Radić i drugim klupskim kolegicama, Snježanom Prgomet i Marijom Pekas. Na prvenstvu svijeta sam, priznajem, imala nemalu sreću u ždrijebu. Bila sam slobodna u pretkolu, a u četvrtfinalu je trener priželjkivao protivnicu, koja ne dolazi iz istočnog dijela Europe. To se i dogodilo.

Brutalna krađa

Dopala me Švicarka, koju sam svladala bez većih problema. Polufinalna borba s Poljakinjom bila je dinamična. Udarci su sijevali tijekom cijelog meča. Nisam bila daleko od pobjede, ali je presudilo njezino iskustvo. Poljakinja je znala da vodi neznatnom bodovnom razlikom i htjela je umrtviti borbu stalnim ulascima u klinč. Ja sam, pak, željela otvorenu borbu, ali je nisam uspjela navući na to. No, lagala bih kad bih rekla da nisam zadovoljna – u dahu nam je prepričala Karmela.

Fotogaleriju i cijeli članak pogledajte na portalu Slobodna dalmacija

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 19 studenoga, 2017 20:27