Iz TZ-a poručuju: Nikad više turista u Primoštenu, plaže su pune, događanja ima, ali fali im smještajnih kapaciteta

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 3 srpnja, 2017 15:17

Iz TZ-a poručuju: Nikad više turista u Primoštenu, plaže su pune, događanja ima, ali fali im smještajnih kapaciteta

Porast broja dolazaka turista za čak 25 posto u prvih šest mjeseci, a noćenja za 21 posto bilježi ove godine Općine Primošten gdje je, prema podacima iz sustava eVisitor, do kraja lipnja evidentirano 26 tisuća posjeta.

Od početka siječnja do kraja lipnja u Primoštenu su turisti ove godine prenoćili 123,5 tisuća puta što je, u odnosu na lani, povećanje od skoro 22 posto. Samo prošli mjesec u Primoštenu je zabilježeno 82.777 noćenja, dok je u istom razdoblju lani bilo 61.130 noćenja.

Što se tiče dolazaka, tijekom lipnja Primošten je posjetilo 14.111 turista, dok je lani kroz lipanj tamo došlo 10.426 gostiju što je povećanje od 35 posto.

Primošten i ove godine ima bogat i raznovrstan ljetni program, od sajmova do rock festivala, što je zasigurno bitan faktor kod povećanja broja turista.

Sajam domaćih proizvoda ‘Domaće je najbolje’ počinje u Primoštenu 10. srpnja i traje do 13. srpnja. Potom na svoje dolaze partijaneri koji će uživati na Primobeats Open Air Partyju koji je na programu 22. srpnja.

Drugu godinu zaredom, Primošten je domaćin SuperUho Festivala koji se održava od 7. do 9. kolovoza na intimnom prostoru nekadašnjeg hotela Marina Lučica, koji se nalazi na svega nekoliko desetaka metara od jedne od najljepših plaža na Jadranu. SuperUho Festival će u svom 4. izdanju biti sadržajno i programski najbogatije dosad.

Nakon njega, ove godine tu je i primoštenski OctoberFest u Adriatiq hotelu Zora, koji počinje 5. i završava 8. listopada, a na kojem će posjetitelji imati priliku uživati u dobrom pivu i originalnoj bavarskoj glazbi te probranim hrvatskim izvođačima.

– Povećanju broja turista sigurno je i pridonio novoizgrađeni 17-metarski  kip zaštitnice općine Primošten, Gospe od Loreta na brdu Gaj. U pripremi je još projekata koji će u narednim godinama obogatiti ponudu Primoštena – kazao je Ivan Matošin, direktor primoštenskog TZ-a.

Matošin dodaje da Primošten sustavno bilježi rast broja turista iako ima samo jedan hotel.

– Ovim putem apeliram na potencijalne ulagače da dođu u Primošten i obogate turističku ponudu za još par hotela i ostalih sadržaja, s naglaskom na aktivni odmor jer je u planu razvijanje upravo takvog vida turizma – zaključuje Matošin.

Izvor:Šibenik.in
Foto: Luigi Shkreli

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 3 srpnja, 2017 15:17