Izgorio ATP-ov autobus u Primoštenu Burnjem: Planula i okolna šuma pa se vozač nagutao dima

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 siječnja, 2015 09:59

Izgorio ATP-ov autobus u Primoštenu Burnjem: Planula i okolna šuma pa se vozač nagutao dima

Autotransportov autobus, koji je jutros vozio na relaciji Šibenik – Primošten, planuo je jutros u 6.05 sati. Autobus je bio prazan pa nitko nije ozlijeđen, a nakon što je izgorio cijeli bus, vatra je zahvatila i okolnu gustu borovu šumu i makiju. Izgorjelo je šest tisuća kvadrata šume, a vozač busa je zatražio liječničku pomoć jer se nagutao dima, doznajemo u Županijskom centru 112.

– Autobus je kompletno izgorio na cesti od Grebaštice prema Dragama, a požar nam je dojavio vozač. Vatru je gasilo 12 vatrogasaca s pet vozila. Na teren su poslani vatrogasci iz JVP-a Šibenik te DVD-ova Primošten i Grebaštica koji su požar ugasili u 7.48 sati – kazali su nam u Centru 112.

požar autobus

FOTO: Hrvoje Jelavić/Pixsell

 

Stečajni upravitelj ATP-a Ivan Rude potvrdio nam je da je jutros izgorio njihov autobus na putu prema Primoštenu.

– Riječ je o busu starom 20 godina. Ne znam uzroke požara, očito je problem bio u nekoj instalaciji. Autobus je bio prazan pa se nikome ništa nije dogodilo. Vozač je zatražio pomoć, više zbog šoka i što se nagutao dima, nego što mu se nešto ozbiljno dogodilo – kazao je Rude za ŠibenikIN

Podsjetimo, prije desetak dana također je izgorio autobus šibenskog Autotransporta koji je prometovao na relaciji od Knina do Šibenika. Vozač autobusa Mirko Jukić brzom reakcijom spriječio je širenje požara na cijeli autobus, a nitko od 35 putnika i vozača tada nije bio ozlijeđen.

Zastarjeli vozni park Autotransporta može jedino spasiti novi vlasnik, poduzeće Čazmatrans, koje pomalo preuzima ATP Šibenik. Rude nam je potvrdio da Čazmatrans ulazi u ATP, no poštuje se procedura ranije donesenog stečajnog plana.

Izvor:Šibenik.in

FOTO: Hrvoje Jelavić/Pixsell

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 26 siječnja, 2015 09:59