Jedan novooboljeli pacijent od koronavirusau Šibensko-kninskoj županiji

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 31 ožujka, 2020 12:06

Jedan novooboljeli pacijent od koronavirusau Šibensko-kninskoj županiji

Na dan 31. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji registrirana je još jedna osoba oboljela od COVID-19.Ukupno je 24 oboljele osobe od koronavirusa. Od ukupno 13 hospitaliziranih pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru.

 

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 371 osobe od kojih je 128 bilo u kontaktu s oboljelima.U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su četiri dojaveo kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

 

Zbog posebnih uvjeta karantene u naseljima Murter i Betina, Šibensko-kninska županija je iz vlastitih proračunskih sredstava, a preko Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije pomogla nabaviti zaštitnu opremu za potrebe Stožera civilne zaštite općina Murter-Kornati i Tisno.Zbog dodatne zaštite u njihovom radu,svakom stožeru je isporučeno po 200 komada zaštitnih maski i 1000 komada zaštitnih rukavica.

 

Svi možemo oboljeti od koronavirusa zato i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije.

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 31 ožujka, 2020 12:06