Josipa Pavičić Berardini dolazi u Primošten predstaviti svoj roman i podijeliti svoje iskustvo u borbi sa karcinomom

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 rujna, 2017 09:40

Josipa Pavičić Berardini dolazi u Primošten predstaviti svoj roman i podijeliti svoje iskustvo u borbi sa karcinomom

Bitku do pobjede nad karcinomom dojke, Josipa Pavičić odlučila je prenijeti u autobiografski roman “Šest milimetara”. Kvržica od šest milimetara joj je promijenila život. Autorica dolazi u Primošten 29.9.2017. u 18.30h u našoj knjižnici (u zgradi Općine) predstaviti svoj roman te otkriti svoje iskustvo u teškoj borbi sa bolešću.

Iz tiska je u lipnju izašla moja knjiga ‘Šest milimetara’ (Ispovijest o boli i pobjedi) u kojoj sam opisala vlastitu borbu s karcinomom dojke.

Knjigu je izdala nakladnička kuća Beletra iz Zagreba. Urednica je Sandra Pocrnić Mlakar, a predgovor je napisala poznata liječnica dr. Vesna Ramljak.

Dijagnoza karcinoma dojke u mojoj 35. godini izazvala je i strah i tjeskobu, ali i dovela do odluke da bolest prihvatim i kroz nju prođem svjesna izbora koji su preda mnom. U svojoj ispovijesti iskreno opisujem suočavanje s najtežim odlukama u životu. Pritom navodim sve što bi moglo zatrebati čitateljicama u sličnim životnim okolnostima – od prehrambenih režima koje sam primjenjivala do mailova koje sam dobivala nakon izlaska u javnost – vodeći ih svojim putem do izlječenja kroz šest razina: 1. voljeti sebe bez obzira na sve, 2. prihvatiti sebe, druge i sve događaje, 3. odlučivanje, 4. opraštanje, 5. zahvalnost, 6. smisao.

vaša

Josipa Pavičić Berardini

O Autorici:

Josipa Pavičić Berardini provela je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana prodana u rekordnim nakladama (‘Sara Santini’, ‘GL’amour’ i ‘Lopov moje mladosti’).

Danas je ovlaštena voditeljica Akademije Autogenog treninga (www.autogenitrening.hr), bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke podrške. Ponosna je majka dva sina.

‘Moja želja za promjenom načina razmišljanja i življenja, dovela me je na obuku autogenog treninga. Postignuti rezultati stvorili su mi želju da i sama postanem voditelj autogenog treninga te svoje rezultate i uspjehe prenesem drugima.’

Autogeni trening je znanstveno i medicinski priznata tehnika utemeljena 1928. godine od njemačkog liječnika J. H. Schultza. To je metoda bazirana na načelima i učenjima koja nisu u suprotnosti ni s jednom drugom tehnikom a niti s jednim drugim učenjima. Gledano u širem svjetlu znanja autogenog treninga su sastavni dio učenja svake prirodne postavke o čovjekovom životu. Ovom tehnikom ostvarujemo mir, opuštenost, zdravlje i sreću dovodeći u ravnotežu psihičko i fizičko zdravlje. Autogeni trening uči čovjeka kako se nositi sa svim životnim okolnostima i izaći neoštećen na fizičkom i psihičkom planu.

Text/foto: http://josipapavicic.com/

 

 

PrimostenPlus L.S.
od PrimostenPlus L.S. 27 rujna, 2017 09:40