KRIZNI STOŽER: Voda do daljnjeg nije za upotrebu, uzorci poslani u Zagreb!

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 rujna, 2014 13:32

KRIZNI STOŽER: Voda do daljnjeg nije za upotrebu, uzorci poslani u Zagreb!

Voda do daljnjeg na području Šibensko-kninske županije nije za upotrebu, izvijestio je šibensko-kninski župan Goran Pauk nakon današnje sjednice Kriznog stožera. Napravljeno je uzorkovanje vode te je ista poslana na analizu u Zavod za javno zdravstvo Zadarske županije te su napravljene interne analize šibenskog Vodovoda koje su se ispostavile negativnima, međutim budući da je situacija vrlo ozbiljna, uzroci su proslijeđeni na ispitivanje u Zagreb.

-Ono što je u Zadru ispitano nije dovoljno i s obzirom na ozbiljnost situacije odnosno da se u vodi osjeti miris nafte uzorci su poslani na ispitivanje u Zavod za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ i Hrvatski zavod za javno zdravstvo u Zagreb, a sveoubuhvatne analize ugljikovodika i sve što struka zahtjeva da se ispita bit će poznate u ponedjeljak – kazao je Pauk.

Napominje kako za građanstvo i dalje vrijede sve jučerašnje preporuke te ih se moli da budu umjereni u uzimanju vode na punktovima gdje će se preko vikenda dijeliti pitka voda.

-Molimo na razumijevanje svih građana, a napominjem kako će cisterne s pitkom vodom i dalje biti na punktovima koje smo jučer objavili – dodaje župan.

Na naše pitanje je li se danas na sastanku Kriznog stožera govorilo o tome kako je nafta dospjela u vodocrpilište Jaruga, župan odgovara da se time bave nadležne inspekcije.

-Postoje stručne službe i inspekcije koji reagiraju sukladno svojim pravilima – kazao je.

Izvor: Šibenskiportal.hr

OBAVIJEST OPĆINE PRIMOŠTEN:

DOGOVORENA JE OPSKRBA VODOM ZA STANOVE U SLJEDEĆIM TERMINIMA:

KRUŠEVO (kod spomenika Josipu Jurinu) od 17:30 do 17:55
BRATSKI DOLAC (kod dućana) od 18:00 do 18:25
ŠIROKE ( kod zoga ) od 18:30 do 18:55
DRAGA (kod kafića) od 19:05 do 19:30

Vatrogasci-Primošten4 Vatrogasci-Primošten3 Vatrogasci-Primošten2 Vatrogasci-Primošten1 Vatrogasci-Primošten

Foto: PrimoštenPlus ©Luigi Shkreli

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 13 rujna, 2014 13:32