Ministar državne imovine uručio nogometno igralište Primoštencima,stan Drnišanima, a Skradinjanima vatrogasni dom

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 18 prosinca, 2019 13:04

Ministar državne imovine uručio nogometno igralište Primoštencima,stan Drnišanima, a Skradinjanima vatrogasni dom

Raspolaganje i aktiviranje državne imovine, prioritetni predmeti te neriješeni imovinsko-pravni odnosi bili su glavne teme jučerašnjeg sastanaka Marija Banožića, ministra državne imovine sa županom, gradonačelnicima i načelnicima u Šibensko-kninskoj županiji.

Skupu su prisustvovali i Ivan Malenica, ministar uprave te Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica. Župan Goran Pauk tom je prilikom izrazio zadovoljstvo koordinacijskim skupom istaknuvši da su se primjenom novog Zakona o upravljanju državnom imovinom mnoge stvari pojednostavile.

– Uspjeli smo ubrzati postupak rješavanja naših predmeta. Zahvaljujući međusobnoj suradnji, naše želje postaju stvarnost -kazao je Pauk.

Ministar Banožić uručio je u prigodi koordinacije Josipu Begonji, gradonačelniku Drniša ugovor kojim Ministarstvo daje gradu na uporabu stan u katastarskoj općini Pakovo selo, površine 75 četvornih metara, za uređenje i opremanje Centra kompetencija za razvoj ruralnog turizma – Pakovo selo.

Gradonačelniku Skradina Antoniju Brajkoviću i pročelnici Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Primošten Iris Ukić Kotarac, uručene su, pak, tabularne isprave. Grad Skradin postaje vlasnikom vatrogasnog doma, dok općina Primošten u svoje vlasništvo dobiva nogometno igralište.

– Ministarstvo državne imovine i dalje će ustrajati na suradnji na svim razinama tijela javne vlasti, jer stvaranje boljih uvjeta života za građane su naša zajednička odgovornost. Zadovoljan sam što su to prepoznali i čelnici jedinica lokalne i regionalne samouprave te što projektima i zahtjevima pomažu u aktivaciji državne imovine na svom području – rekao je tom prilikom ministar Banožić.

 

Piše Marina Jurković/Šibenski.hr

PrimostenPlus
od PrimostenPlus 18 prosinca, 2019 13:04