MNK Primošten pobjednik humanitarnog turnira za Petrinju

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 travnja, 2021 14:56

MNK Primošten pobjednik humanitarnog turnira za Petrinju

Kroz protekla dva i pol mjeseca seniorski dio ekipe je 7 puta odlazio na humanitarni turnir u organizaciji Frane Bućan

Sam turnir je organiziran u svrhu prikupljanja sredstava za žrtve potresa koji je pogodio Petrinju, Sisak i okolicu, a sam turnir se odigravao na sportskim terenima na Karepovcu.
Na samom turniru je nastupilo 70-ak ekipa, koji su svojim donacijama (svaka je ekipa kao ulaz na turnir uplatila po 1000 kn donacije) sudjelovali u ovoj hvalevrijednoj akciji.
U čitavu akciju uključili su se i djelitelji pravde na našim utakmicama, suci koji su preko 3 mjeseca dolazili bez ikakve naknade i na taj način pomogli ovoj čitavoj lijepoj priči.
Naši su seniori ukupno odigrali 5 utakmica prije završnog dana koji se održao u subotu 27.03, te smo se sa 4 pobjede i jednim neriješenim rezultatom plasirali u završnicu turnira.
A završni dan je ipak bio nešto posebno, a sam događaj je uveličala i uljepšala obitelj Šubić iz Petrinje (odnosno iz mjesta Strašnik), jedna od obitelji za koju su prikupljana sredstva.
Obitelj Šubić, tata Tomislav, majka Marina te djeca Jakov, Šime i Marta su bili zaduženi za dodjelu nagrada najboljim ekipama i pojedincima turnira.
Sam rezultat naše ekipe iako za taj dan nije toliko bitan ipak moramo spomenuti i napisati par riječi o tome.
I polufinalni susret i samo finale smo riješili tek nakon teške drame i nakon izvođenja penala.
Obe su utakmice otišle ne samo do penala, nego do raspucavanja između dva igrača koja je oba u našu korist “riješio”Nikola Jurinuz pomoćMario Slamić
koji je bio među vratnicama.
Nagradu za najboljeg vratara turnira dobio je naš Mario Slamić, a nagradu mu je dodijelila ravnateljica srednje škole (gimnazije) u Glini Marija Margušić – Novosel, prof.
Nagradu za najbolju ekipu turnira dodijelio je Tomislav Šubić, a dodijelio ju je našem najboljem pojedincu završnog dana Nikoli Jurinu.
Kako i priliči jednom ovakvom hvalevrijednom i lijepom događaju, za kraj završnog dana naš domaćin je pripremio malu zabavu na kojoj su se sve ekipe zajedno uz naše goste iz Petrinje, Strašnika i Gline družile i zabavile.
Prigoda nije lijepa (nadamo se da potrebe za ovakvim akcijama zbog ovakvih tragedija više neće biti), ali s obzirom da potrebe za pomoći još uvelike ima nadamo se da je ovo samo jedna u nizu akcija kojom će se pomoći i poboljšati život ljudima iz potresom pogođenih područja.

Nikola Jurin

Roko Lucho Bogdan
Antonijo Gracin-rona

Mario Slamic

Ante Medo
Blaž Huljev
Marin Marinov
Šime Protega
Filip Perkov
Jurica Matošin
Roxel Mićo Hopkins
Andro Palada
Zoran Radelić
PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 2 travnja, 2021 14:56