Na Bratskom Dolcu otvara se dom za stare i nemoćne osobe

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 travnja, 2019 13:29

Na Bratskom Dolcu otvara se dom za stare i nemoćne osobe

Primoštensko Općinsko vijeće načelno je prihvatilo pismo namjere Ustanove za zdravstvenu njegu Aromamedia iz Varaždinskih Toplica da na Bratskom Dolcu otvori dom za stare i nemoćne osobe. Radi se velikom kompleksu stare osnovne škole kojeg je godinama koristio Centar za odgoj i obrazovanje Šibenik. Zgrade su u vlasništvu Općine Primošten i više puta bile obnavljane i prilagođene za ondašnje korisnike.

U pismu namjere Ustanova Aromamedia navodi kako su zainteresirani da se uz pomoć Općine Primošten kandidiraju za mjesto u mreži HZZO za pružanje ugovorne zdravstvene skrbi po uputama liječnika opće medicine i to u kućama korisnika, a u koordinaciji sa šibenskim Centrom za socijalnu skrbi obvezuju nemoćnim korisnicima osigurati topli obrok i pomoć u kući.

Inače, u općinskim planovima zgrada je namjenjena upravo za starački dom, a u proračunu za ovu godinu za njeno uređenje osigurano je 1,5 milijuna kuna.

– Uglavnom smo se vodili brigom za našu staračku populaciju. Većina starijih ljudi živi u staračim domaćinstvima, bez mlađih članova i topli obrok i pomoć u kući su im nužni. Načelno smo prihvatili pismo namjere, međutim zakonska procedura nas obvezuje na raspisivanje javnog natječaja. Uostalom, imamo dvije mogućnosti: iznajmiti prostor i ugovoriti optimalne uvjete ili pak utemeljiti vlastitu ustnovu. Nakon propisane procedure konačnu odluku donijet će Općinsko vijeće- rekao je primoštenski načelnik Stipe Petrina.

Izvor: Šibenski.Slobodnadalmacija.hr

PrimoštenPlus I.P.
od PrimoštenPlus I.P. 7 travnja, 2019 13:29